Niciun regret nu are Ciprian Tătărușanu! Fostul portar al naționalei a vorbit despre retragere

Gabriel-Alexandru Ioniță / 17.11.2021, 19:55
Niciun regret nu are Ciprian Tătărușanu! Fostul portar al naționalei a vorbit despre retragere

Ciprian Tătărușanu este pe val la AC Milan după ce i-a apărat un penalty lui Lautaro Martinez în „Derby della Madonina”, încheiat cu scorul de 1-1. Astfel, portarul român ajuns la vârsta de 35 de ani a devenit un erou pentru fanii milaniști și a ajuns în atenția presei italiene.

El a oferit un interviu pentru ediția tipărită a Corriere dello Sport în care a vorbit despre mai multe subiecte. Printre acestea s-a numărat și retragerea din echipa națională, care a avut loc în urmă cu un an.

Ciprian Tătărușanu nu regretă că s-a retras din echipa națională

Pe data de 18 noiembrie 2020, România a terminat la egalitate în deplasare cu Irlanda de Nord în Nations League, scor 1-1. La finalul acelui meci, Tătărușanu a anunțat că se retrage definitiv din echipa națională. Acum el a explicat că nu regretă această decizie și a dezvăluit că au existat tentative menite să îl facă să se răzgândească.

Am simțit că timpul mi s-a terminat, cred că am luat cea mai bună decizie, nu regret. M-a sunat antrenorul, am vorbit, dar sunt o persoană care nu se întoarce niciodată când ia o decizie”, a spus portarul lui AC Milan sursei citate.

Între timp, România a ratat și calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Qatar. Cu toate acestea, Florin Niță a avut evoluții extrem de bune și a reușit să îl facă uitat pe Tătărușanu în poarta echipei naționale.

Cum vede portarul român lupta la titlu din acest sezon de Serie A

Cu aceeași ocazie, Ciprian Tătărușanu a vorbit și despre evenimentele de la echipa de club. El a dezvăluit că penalty-ul apărat lui Lautaro Martinez reprezintă cel mai frumos astfel de moment din cariera sa.

De asemenea, fostul portar de la Gloria Bistrița și FCSB a vorbit și despre bucuria pe care o simte pentru că a ajuns titular în poarta Milanului, dar și despre cum vede lupta la titlu în acest sezon de Serie A.

Am apărat atâtea penalty-uri în cariera mea, dar acela e cel mai frumos. Nu ştiam că de 40 de ani un portar al lui Milan nu mai apărase un penalty în derby. Sunt foarte bucuros, iar faptul că am reuşit chiar contra lui Inter îi dă ceva în plus. L-am studiat pe Lautaro, ca şi pe alţi jucători de la Inter, posibili executanţi de penalty-uri. A fost o paradă frumoasă.

Fac parte din una dintre cele mai puternice echipe din lume. Acest sezon este o poveste frumoasă. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Maignan (francezul Mike Maignan, portarul titular, n.red.), dar sunt bucuros că pot juca la acest nivel. Și sper să fiu bine din punct de vedere fizic şi să am şi alte prestaţii de nivel ridicat.

Luăm fiecare meci în parte. Sperăm să dăm de fiecare dată maximum. Principalele adversare? Napoli, care este în frunte, alături de noi. Dar sunt şi alte echipe mari care pot lupta pentru scudetto, inclusiv Inter”, a spus Tătărușanu pentru site-ul celor de la Corriere dello Sport.