Nicolae Dică, mulțumit și nu prea de lot. Ce a spus antrenorul de la FCSB înainte de partida cu Viking, din Conference League

Olteanu Ștefan / 17.08.2022, 18:07
Nicolae Dică, mulțumit și nu prea de lot. Ce a spus antrenorul de la FCSB înainte de partida cu Viking, din Conference League

Nicolae Dică a pregătit cu mare atenție partida FCSB – Viking, din manșa tur a play-off-ului Conference League, însă la conferința de presă a lăsat de înțeles că nu este mulțumit în totalitate de lot. Cu toate acestea, a recunoscut că situația s-a îmbunătățit față de momentul în care a preluat echipa.

„Eu, cu ce am, merg înainte!”. Nicolae Dică și-ar mai fi dorit întăriri înainte de FCSB – Viking, din Conference League

Lotul FCSB pentru sezonul 2022 – 2023 nu este încă definitivat, iar înaintea duelului tur cu Viking, din Conference League, Nicolae Dică a lăsat de înțeles că și-ar mai fi dorit ceva întăriri.

Roș-albaștrii s-au despărțit oficial de Rachid Bouhenna, mutare confirmată inclusiv de Nicolae Dică. Apărătorul a intrat în dizgrațiile lui Gigi Becali și va pleca de la echipă. În acest context, FCSB a rămas în doi fundași centrali pe care se poate baza: Joyskim Dawa și Joonas Tamm.

De asemenea, un alt post pe care Nicolae Dică și-ar fi dorit întăriri este cel de atacant. Gigi Becali a negociat cu Pavol Safranko, însă fără succes până în acest moment.

Nicolae Dică nu a dramatizat la conferința de presă, dar în același timp a lăsat de înțeles că nu este mulțumit pe deplin de lotul pe care îl are la dispoziție:

„Ne așteaptă o partidă foarte grea, cu un adversar foarte bun. Dacă a eliminat-o pe Sparta Praga, înseamnă că e o echipă bună. O echipă cu o organizare defensivă foarte bună și cu jucători de viteză în atac, ce pot face diferența oricând.

Ei au folosit, în mare două sisteme, 4-1-4-1 și 3-5-2. Am pregătit ce avem de făcut. Pentru sistemul cu trei trebuie să schimbăm anumite lucruri, cum facem pressing-ul, am lucrat la antrenament. Eu lucrez și faza defensivă, și faza ofensivă, nu pun accent mai mult pe ceva anume.

Bineînțeles că ne putem califica. La meciul retur cu Saburtalo aveam un lot mai mic și ne-am calificat. Eu, cu ce am, merg înainte”, a declarat Nicolae Dică, la conferința de presă premergătoare duelului FCSB – Viking.

Cum a comentat Nicolae Dică despărțirea de Bouhenna

Pe postul de fundaș central, FCSB îl mai are și pe Iulian Cristea, însă acesta va fi indisponibil tot restul anului din cauza unei accidentări mai vechi.

Dică a anunțat deja că, împreună cu Gigi Becali și Mihai Stoica, a început să caute un nou apărător pe care să se poata baza în startul acestui sezon:

„Începem să căutăm fundași centrali. Bouhenna e și accidentat, a avut unele probleme și înainte. Și am decis cu patronul și cu MM să căutăm un alt fundaș central. Eu îmi doresc ca jucătorii să fie pregătiți. Că joacă în campionat, că joacă în Europa, că joacă 10 minute, că joacă tot meciul, eu nu vreau jucători care să facă mofturi la antrenamente.

Eu le-am transmis mereu că am nevoie de jucători de pe bancă ce reușesc să facă diferența. Eu nu vreau să văd jucători supărați că joacă în campionat și nu doar în Europa. Nu spun doar de Bouhenna, spun în general. Jucătorii știu treaba asta, i-am avertizat”, a mai transmis antrenorul FCSB.

Veste tristă pentru Nicolae Dică înainte de meciul FCSB-Viking. Antrenorul vicecampioanei a pierdut un jucător important.