Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert au cucerit titlul în proba de dublu de la Roland Garros. Ce șanse la Tokyo mai are Horia Tecău?

Ștefănescu Dragoș 13.06.2021, 13:05
Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert au cucerit titlul în proba de dublu de la Roland Garros. Ce șanse la Tokyo mai are Horia Tecău?

Sâmbătă a avut loc finala de dublu masculin de la Roland Garros. În ultimul act al turneului parizian s-au înfruntat francezii Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert și perechea kazahă Alexander Bublik şi Andrei Golubev.

Nicolas Mahut și Pierre-Hugues  Herbert campioni la Roland Garros

Turneul de la Roland Garros a oferit din nou spectacol la cel mai înalt nivel. Finala masculină de dublu a fost câștigată de perechea franceză Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert. Francezii (favoriți 6) i-au învins pe kazahii Alexander Bublik și Andrei Golubev cu scorul de 4-6, 7-6 (7/1), 6-4. Meciul a durat două ore și 11 minute.

Este al doilea titlu după cel din 2018, câștigat de cei doi francezi la Roland Garros. Astfel ei au devenit prima pereche franceză de dublu din istorie care cucereşte de două ori trofeul la Roland Garros, precizează agenţia EFE. Totodată cei doi francezi şi-au trecut astfel în palmares al cincilea lor titlu de Grand Slam (US Open 2015, Wimbledon 2016, Roland Garros 2018 şi 2021, Australian Open 2019).

Horia Tecău vrea la Tokyo

Din păcate perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a pierdut în sferturile de finală ale Roand Garros-ului. Ei au fost învinși de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah cu scorul 2-6, 7-6 (3), 5-7. Cu această înfrângere șansele de calificare ale lui Horia Tecău la Jocurile Olimpice de la Tokyo scad foarte mult. După titlul de vicecampioni obținut de Horia Tecău și Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016 cei doi români nu știu dacă o să-și poată apăra titlul la Tokyo.

Wildcard-ul salvator

Singura șansă pentru perechea Tecău/Mergea de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi varianta unui wildcard. Chiar Horia Tecău a recunoscut acest lucru într-un interviu dat după înfrângerea de la Roland Garros.

O să ne înscriem și vedem ce se întâmplă. Din ce știu, cam toți jucătorii de dublu importanți vor să participe la Tokyo. Ar mai fi, de asemenea, varianta unui wildcard, dacă federația aplică pentru așa ceva. Voi vedea, eu îmi doresc să ajung la Jocurile Olimpice”, a declarat Horia Tecău.

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac și-a exprimat și el încrederea că perechea Tecău/Mergea va juca la Tokyo.

 La băieți așteptăm să se publice toate echipele. Mai există o șansă pentru ai noștri, ca medaliați și câștigători de Grand Slam. Sunt anumite condiții în care pot fi acceptați”, a declarat George Cosac.

Cum Mergea și Tecău îndeplinesc condițiile pentru a primi un wildcard șansele ca ei să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt totuși destul de mari. Florin Mergea este medaliat la Jocurile Olimpice, iar Horia Tecău deține în palmares atât o medalie la JO, cât și titluri de Grand Slam.