Nicolescu dă de pământ cu oamenii care conduc fotbalul din România: „Stăm în aceeași cloacă. De 15 ani se mută de la un club la altul”

Bogdan Solomon 23.03.2023, 21:29
Nicolescu dă de pământ cu oamenii care conduc fotbalul din România: „Stăm în aceeași cloacă. De 15 ani se mută de la un club la altul”

Dat afară de Victor Angelescu de la Rapid, Andrei Nicolescu se numără printre investitorii care au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo și promite să-i redea gloria de altădată, revoluționând în același timp fotbalul românesc. A început, însă, printr-un atac dur la adresa celorlalți conducători de cluburi.

Andrei Nicolescu, foc și pară pe cei care conduc fotbalul din România

Noul acționar majoritar și președinte al formației din Ștefan cel Mare a pus degradarea fotbalului nostru pe seama faptului că aceiași oameni se perindă de 15 ani la conducerea cluburilor și afișează, în opinia sa, un dezinteres total față de metodele moderne din Occident.

„Cred că o să-mi atrag multe antipatii, chestia asta mă bântuie de ceva timp. Toată lumea vorbește despre lipsa de rezultate. Sunt foarte mulți specialiști, sunt foarte mulți oameni de fotbal. Toți acuză pe cineva că nu avem rezultate, dar toți uită că de 15 ani în lumea fotbalului se învârt aceiași oameni. Sunt aceiași oameni care are se plimbă dintr-o parte în alta, care au o poziție și după aia se duc în altă poziție, după care vin și tot ei se plâng de lipsa rezultatelor.

Atâta timp cât tu, om de decizie într-un club, nu ai capacitatea ca în punctele cheie să îți pui oameni care au și niște școală în spate…Diferența dintre România anului 2004-2005, când mai făceam performanțe la nivel european, și România de astăzi este că cei de afară au evoluat. Singura constantă e schimbarea. Ei au înțeles că metodele tehnologice noi pe care ți le poate oferi evoluția sunt mijloace prin care devii mai bun. Noi stăm în aceeași cloacă pentru că așa a mers bine cândva”, a declarat Nicolescu pentru gsp.ro.

Conducătorii de club, dezinteresați când vine vorba de cursuri de perfecționare: „Oamenii care le fac nu au acces la posturile respective”

De asemenea, oficialul dinamovist s-a arătat revoltat de faptul că patronii de cluburi preferă în continuare să numească în funcții de conducere foști fotbaliști, prieteni sau oameni de încredere care nu sunt deloc interesați să urmeze cursuri de calificare și de perfecționare în management sportiv, cum se întâmplă peste hotare. În schimb, cei care fac acest lucru nu obțin posturile respective.

„Eu nu am văzut un conducător de club care să ceară FRF să facă niște cursuri pentru director sportiv, pentru team-manageri, pentru președinți de club. Sunt și oameni care se duc și fac aceste cursuri, dar ei nu au acces apoi la posturile respective. Asta pentru că în fotbalul din România, cei care decid își pun în conducere tot foștii fotbaliști, tot niște prieteni, niște oameni în care au încredere pe anumite criterii. Dacă vrei un team-manager care să-ți organizeze lucrurile eficient nu ai cum să-l iei pe unul care a fost fotbalist toată viața lui și să-l pui mâine în postul ăla.

Omul are experiență, dar nu va ști să facă lucrurile pentru care-l pui acolo. Și așa e și cazul directorilor sportivi, și al directorilor de academie. Chiar și al președinților. Uite, eu îmi doresc cu ardoare să prind niște cursuri organizate de FIFA cu privire la ce trebuie să mai înveți. Nu poți doar din experiență să gestionezi toate lucrurile”, a conchis Andrei Nicolescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe