„Nimeni nu crede în mod real în salvarea lui Dinamo!” Anunț trist făcut de apropiații clubului: „câinii” au luat o decizie drastică

Ștefănescu Dragoș / 20.06.2021, 20:25
„Nimeni nu crede în mod real în salvarea lui Dinamo!” Anunț trist făcut de apropiații clubului: „câinii” au luat o decizie drastică

Pentru Dinamo vremurile tulburi sunt departe să fi trecut. După ce sezonul trecut s-au salvat în extremis de la retrogradare, dinamoviștii se pregătesc acum de insolvență.

„Nimeni nu crede în mod real în salvarea lui Dinamo!” Anunț trist făcut de apropiații clubului: „câinii” au luat o decizie drastică

După șapte ani de la intrarea în insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Negoiță, Dinamo se vede nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva. Astfel suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”care sunt plini de datorii nu au altă soluție viabilă decât cea a insolvenței. Ei încearcă momentan reorganizarea clubului. Scopul este diminuarea din datoriile cumulate care duc clubul spre un faliment inevitabil.

Chiar dacă această variantă este una artificială, este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate.

Insolvența va lovi puternic în salariile jucătorilor. Astfel spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo nu mai au nici o șansă să-și recupereze banii din contracte. Aceștia ceruseră despăgubiri la FIFA Deci insolvența va avea un rol dublu. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare.

Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar. După cum se știe, la Dinamo există jucători cu salarii foarte mari (Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro), iar clubul nu le poate micșora unilateral.

În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie. Clubul însă va putea să rupă unele contracte. Antrenorul dinamovist Dusan Uhrin declara acum ceva timp că el nu a fost plătit deloc de când a revenit la Dinamo.

DDB – 10,9 milioane de lei către Dinamo

Suporterii dinamoviști au reușit cu greu sa plătească costurile curente pe parcursul sezonului trecut: câteva salarii, prime, deplasări, organizarea meciurilor.

Conform unui raport financiar intern, ei au reușit să împrumute clubul cu 10,9 milioane de lei. Însă acționarul principal al clubului a rămas în continuare Pablo Cortacero. Spaniolul promisese investiții masive la Dinamo dar nu a făcut altceva decât să crească datoriile acumulate deja de club.

Ioan Andone declara cu ceva timp în urmă că datoriile clubului dinamovist se ridică la suma de 7 milioane de euro, sumă pe care nu și-o asumă nici un posibil investitor iar DDB nu are resursele financiare să le poată acoperi.

La Dinamo fost demarată insovența

Luni, jucătorii lui Dinamo urmează să plece în cantonament în Turcia. Însă, Puljici, Sorescu, Anton, Steliano Filip sau Fabbrini au transmis clar că se vor despărți de roș-albi dacă nu vor începe să-și primească salariile începând cu 1 iulie.  Și antrenorul dinamovist, Dusan Uhrin a transmis un ultimatum conducerii clubului Dinamo.

Viitorul este unul pesimist, având în vedere că jucătorii sunt conștienți că sunt șanse foarte mici să mai continue la clubul din ”Ștefan cel Mare”.  Majoritatea fotbaliștilor au demarat căutarea unor alte angajamente.

Conform presei,  Dinamo se pregătește să intre în insolvență în luna iulie 2021. În acest sens a fost antamat și un administrator judiciar, în persoana lui Răzvan Zăvăleanu. Acesta este unul dintre cei mai influenți jucători pe piața lichidărilor judiciare din Ardeal și din vestul țării. Zăvăleanu a mai lucrat în cazurile de insolvență de la CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Gaz Metan.

Insolvența e pregătită, dar există riscul unor plecări masive de la Dinamo, de la jucători și până la Uhrin. Dinamo va jongla în viitor fie cu depunctări, fie cu retrogradarea, nimeni nu crede în mod real în salvarea clubului, în acest moment”, au declarat surse din anturajul clubului Dinamo.