Noi secrete din vestiarul FCSB, dezvăluite de Nicolae Dică în direct la TV: „Îți arăt programul, îl am pe telefon”

Robert Zanfir 15.11.2022, 22:04
Noi secrete din vestiarul FCSB, dezvăluite de Nicolae Dică în direct la TV: „Îți arăt programul, îl am pe telefon”

Acuzat că ar fi lucrat prea mult pe faza tactică, Nicolae Dică (42 de ani) se apară după ce a plecat de la FCSB. Antrenorul a dezvăluit în direct la TV cum se desfășurau antrenamentele la conducerea echipei patronate de Gigi Becali.

Nicolae Dică nu își poate ține în frâu regretele și frustrările adunate în urma celui de-al doilea mandat de la FCSB. Acuzat că ar fi pierdut vestiarul din cauza antrenamentelor prea tacticizate, arătat cu degetul pentru relația tensionată cu unii dintre jucători, frustrat în urma reacției pozitive a echipei, regăsită după plecarea sa, antrenorul a ajuns să divulge și din secretele vestiarului.

Noi secrete din vestiarul FCSB, dezvăluite de Nicolae Dică în direct la TV

Dică spune că are oferte, dar că deocamdată nu este ceva concret pentru viitorul imediat al carierei sale. Mai mult, antrenorul se revoltă împotriva „apucăturilor”din fotbalul românesc, sufocat de controlul și autoritatea șefilor.

Totuși, ca să poată deschide o altă ușă în viitorul apropiat, Dică simte nevoia să își justifice divorțul cu scandal de FCSB.

„Singurul om cu care am avut discuţia asta de tactic a fost cu Meme. În rest, niciunul din staff nu mi-a spus acest lucru. Pintilii mi-a spus doar de faza fixă. Nu făceam zilnic tactic. Dacă vrei îţi aduc programul, îl am şi pe telefon.

Ţi-am găsit un antrenament: încălzire, circulaţia mingii, după aia finalizare, viteză, joc de posesie şi joc. Fără tactic, da? (n.r. Dică repetă încă o dată tipurile de antrenament găsite în telefon) Nu vorbim acum din fiecare zi. E normal să facem tactică, crezi că nu e normal să faci tactică? Din punctul meu de vedere, e normal.

Şi voi face în continuare, că voi face 20 de minute, 30 sau 50. Am făcut 26 de minute antrenamentul respectiv tactic defensiv. Aveam zile când făceam defensiv şi zile când făceam ofensiv. Eu aşa lucrez, e normal să lucrezi aşa. Adică, defensiv analitic, ofensiv – ce făceam construcţie, finalizare. Ca să dau aşa mai în detaliu”, a spus Nicolae Dică, la Orange Sport.

Tras de mânecă de Mihai Stoica

Fostul antrenor al FCSB spune că și-a revizuit din mers antrenamentele, după ce a fost avertizat de Mihai Stoica. Managerul i-a atras atenția asupra felului în care reacționează jucătorii la ședințele tactice.

„După ce am avut discuţia cu MM, chiar au fost nişte lucruri pe care nu le-am mai făcut aşa mult. Eu ştiu, poate am făcut 7-8-10 minute maxim tactic defensiv şi am făcut mai mult posesie.

Trebuie să faci lucrurile astea, părerea mea. Poate sunt unii antrenori care nu le fac, eu le fac şi le voi face în continuare. Asta nu înseamnă că e ok ce fac eu. Eu aşa gândesc”, a mai dezvăluit fostul antrenor al FCSB.

El are o aroganță care poate să deranjeze, de aceea cred că o parte din jucători și staff, care îl știau, nu l-au vrut înapoi. Dică a venit cu staff-ul lui și sunt convins că Pintilii și Neubert nu au mai fost în grațiile lui. La acele ședințe, nu știu ce putere aveau Pintilii și Neubert.

Dică a venit cu doi oameni în staff, iar ei erau în plus. Cu siguranță au simțit și jucătorii, care erau mai apropiați de Pintilii și de Neubert. Dică este mai distant, mais trict, iar jucătorii români nu sunt obișnuiți cu acest stil”,
Helmut Duckadam, la Digi Sport.