„Nole, verifică-ți cardurile de credit!” Serbia îl avertizează pe Djokovic. Scandalul a depășit cu mult sfera sportului

Moldoveanu Camelia / 12.01.2022, 19:05
„Nole, verifică-ți cardurile de credit!” Serbia îl avertizează pe Djokovic. Scandalul a depășit cu mult sfera sportului

După scandalul uriaș din Australia, ajuns la urechile întregului Glob, Novak Djokovic se antrenează de câteva zile pentru a juca la Australian Open (17-30 ianuarie).

Însă liderul ATP nu are certitudinea că-și poate apăra titlul deoarece se așteaptă o decizie din partea lui Alex Hawke, ministrul pentru Imigrări. Cel din urmă poate decide dacă viza îi poate sau nu fi suspendată lui Nole.

Între timp, Serbia continuă șirul atacurilor către Australian Goran Vesic, vicepreședintele capitalei Belgrad, a făcut o acuzație gravă la adresa autorităților de la antipozi.

„Djokovic, verifică-ți cardurile de credit!”

Djokovic a primit susținerea tării sale natale, Serbia, pe toată perioada scandalului din Australia. Ba chiar și din alte colțuri ale lumii, câțiva susținători ai lui Nole remarcându-se și în România. Mai mult, oamenii au vandalizat o mașină în numele lui Nole.

După întreaga isterie provocată, Goran Vesic, vicepreședintele capitalei Belgrad, aruncă încă o acuzație gravă la adresa Australiei. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că autoritățile de la antipozi i-ar fi blocat conturile liderului ATP.

Toată lumea care a urmărit procesul online putea să-și dea seama de cât de inconfortabil s-a simțit judecătorul Anthony Kelly din cauza chinului la care a fost supus Nole al nostru de către statul australian și de oameni precum prim-ministrul Morrison sau ministrul Hawke.

Omului aproape că nu i-a venit să creadă că toate procedurile legale pentru imigrare au fost încălcate. Și, pe deasupra, l-au și furat pe Nole, luându-i portofelul și tot bagajul. Nole, verifică-ți cardurile de credit!

Continui să urmăresc știrile din Australia și nu mă pot trezi din șoc. Curtea a decis că Nole este un om liber, că poate juca la Australian Open, pe care l-a câștigat deja de nouă ori. Apoi, Hawke a trecut peste cuvântul Curții. ‘Cine naiba e ăsta?’, mi-am spus. Și va avea oare toată această hărțuire vreun final?”, a transmis omul politic, potrivit publicației sârbe Telegraf.

L-au prins cu minciuna!

Scandalul care îl are în prim-plan pe Novak Djokovic nu se mai termină, iar presa din Australia scrie acum că sârbul poate risca până la un an de închisoare din cauza declarației pe care a dat-o la intrarea în țară. Conform publicației australiene The Age, sârbul a bifat căsuța care specifică faptul că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea sa la Melbourne.

Potrivit sursei citate, acest lucru ar fi fals, deoarece la câteva zile după Crăciun, pe 2 ianuarie mai exact, Djokovic ar fi zburat în Spania, la Marbella. Acest lucru nu a fost menționat în declarația dată de Djokovic la intrarea în Australia, iar sârbul este acuzat acum de fals în declarații, pedeapsă pentru care ar putea sta până la un an în spatele gratiilor:

Oferirea de informații false sau înșelătoare este o infracțiune gravă. Oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”, scrie publicația The Age.

Cu toate acestea, Djokovic le-ar fi spus oficialilor de frontieră că Tennis Australia (n.r. – Federația de Tenis din Australia) a completat declarația de călătorie în numele său. Cert este că tot scandalul în care a fost implicat Nole este departe de a fi încheiat, iar The Age susține că Guvernul federal va lua o decizie finală în privința tenismenului cel târziu miercuri.