Norvegia, campioana lumii la handbal! Nordicele au câștigat al patrulea titlu mondial după o finală de vis cu Franța: 29-22. Cum arată podiumul

Robert Zanfir / 19.12.2021, 20:01
Norvegia, campioana lumii la handbal! Nordicele au câștigat al patrulea titlu mondial după o finală de vis cu Franța: 29-22. Cum arată podiumul

Norvegia a câștigat Campionatului Mondial din Spania. Nordicele s-au impus în finala cu Franța, 29-22. Locul 3 a fost ocupat de Danemarca, care s-a impus în finala mică cu Spania.

Norvegia a câștigat al patrulea titlu mondial din palmares. Nordicele au avut o primă repriză de coșmar cu Franța, care a surprins și s-a impus cu 16-12 în prima parte. În finala mică, Danemarca a câștigat cu 35-28 cu naționala țării gazdă, Spania.

Norvegia, campioana lumii la handbal! Nordicele au câștigat al patrulea titlu mondial după o finală de vis cu Franța: 29-22. Cum arată podiumul

Norvegia și Franța au jucat finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Cele două au reeditat finala Campionatului European 2020, atunci când nordicele s-au impus cu 22-20.

Cu patru ani în urmă, Franţa o bătea pe Norvegia, cu 23-21, în finala Campionatului Mondial.

Norvegia a avut o repriză secundă incredibilă. Jucătoarele lui Thorir Hergeirsson au revenit de la -6 în prima repriză, la +6 în repriza a doua.

De partea cealaltă, handbalistele lui Olivier Krumbholz au fost de nerecunoscut în partea a doua a finalei. Franța nu a avut, practic, nicio șansă în finalul partidei, când Krumbholz a rămas și fără posibilitatea de a cere time-out.

Pentru Norvegia, titlul din Spania este al patrulea din istorie. Nordicele aveau deja trei trofee la Campionatele Mondiale, în 1999, 2011 și 2015.

Franța, campioana olimpică, rămâne cu titlurile mondiale din 2003 și 2007.

Olanda, campioana mondială din 2019, s-a clasat pe locul 9.

România, locul 13 la Campionatul Mondial din Spania

România a ratat obiectivul impus de Alexandru Dedu. Președintele FRH a vorbit despre o clasare între primele 10 naționale.

Fără Cristina Neagu, România s-a clasat la final abia pe locul 13, după trei victorii și trei eșecuri: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia (grupa preliminară C), 30-31 cu Olanda, 43-20 cu Puerto Rico şi 30-34 cu Suedia (grupa principală II).

Echipa României a bifat a 25-a participare la Mondiale. Este singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Radu Voina, critici fără precedent față de conducerea FRH

Radu Voina l-a criticat extrem de dur pe președintele FRH, Alexandru Dedu, despre care a spus că este impus și susținut politic. Fostul mare jucător a declarat la Playsport Live că handbalul românesc nu va ajunge nicăieri cu astfel de oameni, care impun strategii greșite.

„Cred că Dedu a impus acest obiectiv, el într-o declarație ar fi spus acest lucru. Dar asta demonstrează că am plecat acolo cu frâna trasă și să ne demonstrăm valoarea. Ce valoare? Locul 1-10? Dacă reușim să luăm locul 10 o să fie premiate? E de râsul râsului. Nu se poate așa ceva!

Mai bine spui că echipa tânără, pentru viitor. E greșită numirea domnului Dedu, funcția pe care e pus. Să îmi spuneți și mie ce a realizat din funcția pe care este. Se știe că a fost numit cu sprijin politic, e susținut în continuare și e aceeași gașcă, care funcționează peste tot.

Sportul românesc, printre care și handbalul, dar noi vorbim de handbal, să îmi spună și mie ce a făcut în ultimii 9 ani, că parcă e al doilea mandat, și acum îl vrea și pe al treilea, ca să facă ce?

E o lipsă de respect pentru niște oameni, pentru niște generații care au pus handbalul pe hartă. Ei nu pot să se laude cu ceva, inclusiv domnul Dedu, care a spus că a jucat la Barcelona. Era pe al doilea rând de bănci de rezerve.

Dorim o revigorare a handbalului, dar nu cu strategia asta. Jucăm cu niște fete care joacă în campionatul nostru și ne bat niște nații care se antrenează la noi, sunt bine plătite”, a declarat Radu Voina la Playsport Live.