Norvegia a învins Franța în finala Campionatului European de handbal, la capătul unui meci electrizant

Mihai Rosoiu 20.12.2020, 21:11
Norvegia a învins Franța în finala Campionatului European de handbal, la capătul unui meci electrizant

S-a tras cortina peste Europene. Norvegia a învins Franța în finala Campionatului European de handbal, la capătul unui meci electrizant. Nordicele au dovedit că sunt imposibil de învins în acest an. Rând pe rând, regina Europei și-a supus toate rivalele tari.

Norvegia a învins Franța în finala Campionatului European de handbal

A fost un adevărat recital de handbal în finala Campionatului European de Handbal feminin. Norvegia și Franța, naționalele considerate cele mai bune din lume, și-au respectat blazonul și au oferit un spectacol de gală, dar și un final dramatic, în care până la urmă a triumfat Norvegia, cea mai bună selecționată din Europa în acest moment.

Deși cele două țări au fost în total în 12 din cele 14 finale de până acum, a fost prima dată când au jucat cu emdalia de aur pe masă. Franța și Norvegia au dominat competiția, iar în finală intrau cu cele mai bune apărări din turneu, cu 157 de goluri, respectiv 160 de goluri primite în cele 7 partide.

Franța a contat doar la începutul finalei

Franța a început mai bine partida, a dominat și a condus cu 2-0 și 4-2, dar apoi nordicele și-au intrat în ritm și au fost împinse din spate de evoluția excelentă a Norei Mork, golghetera echipei, care a început să își intre în formă. Până la pauză echilibrul s-a menținut, dar Norvegia a menținut o diferență confortabilă, intrând în avantaj la pauză cu scorul de 14-10.

Norvegia a invins Franta in finala Campionatului European
Norvegia a invins Franta in finala Campionatului European

Norvegia s-a distanțat chiar la 5 goluri diferență în startul reprizei a doua, dar lucrurile nu s-au derulat la fel de ușor până la final. Franța a început o cursă de urmărire, cu Foppa și Zaadi în prim plan. Franțuzoaicele au egalat la 17, apoi la 19, dar pe final nu au reușit să reziste presiunii și Norvegia a lovit decisiv. Solberg a stabilit scorul final, 22-20, iar trofeul a revenit Norvegiei, pentru a 8-a oară în istorie.

România s-a înclinat în fața noii campioane a Europei

Noua campioană europeană a învins pe parcurs și naționala României. A fost 28-20 pentru nordice în fața tricolorelor, care au terminat acest turneu final pe locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor la Campionatul European a tricolorelor.

Pe locul 3 s-a clasat Croația, care a învins țara gazdă, Danemarca, în finala mică.

Urmăriți Playsport.ro și pe