Nota incredibilă luată la BAC de Simona Halep. Constănțeanca nu a fost prezentă la prima sesiune a examenului de maturitate

Moldoveanu Camelia / 17.06.2022, 10:08
Nota incredibilă luată la BAC de Simona Halep. Constănțeanca nu a fost prezentă la prima sesiune a examenului de maturitate

Simona Halep a pus mereu tenisul pe primul loc, iar asta s-a întâmplat încă de pe vremea când era doar o adolescentă. Campioana României nu și-a dat BAC-ul în prima sesiune, însă a surprins pe toată lumea atunci când s-a prezentat la examenul maturității.

Simona Halep, absentă de la prima sesiune

Campioana României a făcut sacrificii uriașe pentru a reuși în tenis, drept dovadă că nu s-a putut prezenta la prima sesiune a examenului maturității deoarece se afla la un turneu. Dirigintele acestuia, Cătălin Spătaru, a felicitat-o câțiva ani mai târziu pentru alegerea făcută:

Mi-ați amintit de episodul Bacalaureat, si făceam parte din comisia de supraveghere a desfășurării examenului in sala.

La efectuarea prezentei singura persoană care lipsea era SIMONA HALEP. Bineînțeles mai puțin cunoscută mai ales de către mine, care am studiat matematica. Am întrebat de ce lipsește SI am primit răspunsul: Joacă tenis, este la un turneu, parcă în Asia. Eu, sigur m-am întrebat: ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul adevărat. Si nu pot spune decât: BRAVO, SIMONA HALEP! Toate eforturile tale nu au fost zadarnice!”. Fostul diriginte al Simonei Halep, profesorul de psihologie Cătălin Spătaru, potrivit realitatea.net.

Ce notă a luat Simona Halep la BAC

Cătălin Spătaru a dezvăluit că jucătoarea de tenis a știut încă de când era în clasa a IX-a că va ajunge renumită la nivel mondial. Simona Halep a urmat cursurile Liceului Sportiv „Dumitru Rotaru” din Constanța și a trecut BAC-ul cu succes în cea de-a doua sesiune, cu o medie peste 8.

Parcă a știut dintotdeauna asta. Îmi amintesc că am întrebat-o la un moment dat, prin clasa a IX-a, când am văzut că nu prea venea pe la școală, deoarece era plecată mai mult la turnee, ce are de gând să facă: școală și sport serios sau invers? S-a gândit un pic și apoi mi-a răspuns atât de frumos, cu o voce atât de caldă, încât ori de cate ori o privesc la televizor îmi vin în minte aceste cuvinte: ”Domnule diriginte, eu vreau să fac performanță. Voi fi cea mai bună din lume. O să vedeți!”, a povestit fostul diriginte al Simonei.

Campioana României a fost și studentă

După ce a terminat liceul, Halep a urmat cursurile Facultății Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. În 2014, Simo a obținut diploma de licență și a fost premiată în orașul natal.

Reprezentanții Universității Ovidius i-au propus Simonei Halep ca după retragere să devină profesor în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. Românca a spus că va lua în calcul această opțiune la finalul carierei.

La finalul anului 2021, averea Simonei Halep era estimată la 50 de milioane de euro. Banii au fost câștigați din tenis și din afaceri imobiliare, unde Halep este tot mai prezentă.

Simona Halep are la activ 23 de trofee. Românca se poate lăuda cu două titluri de Grand Slam: Ronald Garros (2018) și Wimbledon (2019).