Noua vedetă a lui AC Milan are de plătit 16,5 milioane de euro! Ce a putut să facă brazilianul

Sorin Chiriac 23.12.2020, 16:26
Noua vedetă a lui AC Milan are de plătit 16,5 milioane de euro! Ce a putut să facă brazilianul

Rafael Leao nu a apucat să se bucure foarte tare pentru reușita sa incredibilă. Portughezul a reușit unul din cele mai rapide goluri din istoria fotbalului, marcând în doar 6 secunde, contra lui Sassuolo. Atacantul portughez se putea mândri și că reușita sa a contribuit la victoria Milanului, ceea ce a consolidat poziția de lider a „Diavolului”.

 

rafael leao milan
Rafael Leao are un sezon excelent în tricoul lui AC Milan

Noua vedetă a lui AC Milan are de plătit 16,5 milioane de euro!

La câteva zile distanță a venit însă decizia celor de la TAS, unde jucătorul se judeca cu fostul său club, Sporting Lisabona. Clubul la care s-a lansat în fotbalul mare l-a dat în judecată în urmă cu doi ani. Asta după ce, deși l-au crescut de la vârsta de 13 ani  în 2018, atacantul a luat o decizie șocantă. Văzut drept una din marile speranțe ale Portugaliei, Leao a decis ruperea unilatereală a contractului. La scurt timp, a semnat cu clubul francez Lille.

A părăsit echipa într-un moment greu

Decizia fotbalistului a fost luată într-un moment delicat prin care trecea Sporting.  Unul din cele mai importante cluburi ale Portugaliei era cufundat într-un scandal mare între jucători și conducer. Ultrașii lusitanilor, furioși pe prestațiile slabe, au atacat echipa și mai mulți fotbaliști au decis să nu se mai întoarcă la echipă și să forțeze plecarea. Unul dintre aceștia a fost Rafael Leao care a preferat să își continue evoluția în Hexagon. Și a ales Lille, club cunoscut pentru modul cum crește fotbaliști, pe care apoi îi vinde pe bani mulți. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul intrnaționalului portughez. Venit gratis în Franța, el a fost transferat, ulterior, la AC Milan, în august 2019, pentru 23 de milioane de euro.

Datorează milioane celor de la Sporting

Totuși, cei de la Sporting nu au renunțat ușor și și-au căutat dreptate la comisiile abilitate. S-a ajuns la TAS, iar forul din Elveția a dat verdictul ce nu mai poate fi atacat. Judecătorii au decis că Leao a greșit și au dat dreptate clubului portughez. Iar Leao este acum bun de plată, trebuie să scoată din buzunar 16,5 milioane de euro pentru a compensa pe cei de la Sporting Lisabona. Decizia sigur a venit ca o lovitură pentru tânărul fotbalist, care este plătit în Italia cu ”doar” 1,4 milioane de euro pe sezon. O parte din aceste venituri vor fi oprite până la stingerea totală a datoriei.

 

Partea bună este că Milanul îl consideră pe Leao un atacant de mare viitor și speră ca acesta să își atingă potențialul important, mai ales că poate învăța de la Zlatan Ibrahimovic. Dacă Leao va evolua în continuare bine, sigur va obține o mărire de salariu.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe