Novak Djokovic a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Va fi sau nu în Statele Unite pentru Indian Wells și Miami

Octavian Vasilescu / 10.03.2022, 10:42
Novak Djokovic a făcut anunțul așteptat de toată lumea. Va fi sau nu în Statele Unite pentru Indian Wells și Miami

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 2 ATP) nu va participa la turneele din Statele Unite ale Americii: Indian Wells și Miami. Jucătorul a făcut anunțul pe Twitter.

Novak Djokovic nu va juca la Indian Wells și Miami

Novak Djokovic nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, astfel că nu poate merge în SUA pentru a juca la Indian Wells și Miami. În presa internațională au apărut zvonuri conform cărora Djokovic ar fi decis să se vaccineze, dar se pare că nu este nimic adevărat.

Djokovic le-a transmis organizatorilor de la Indian Wells și Miami că nu va putea juca. În mod normal, Djokovic va putea să revină pe teren în luna aprilie, la Monte Carlo.

Novak Djokovic nu poate intra în SUA deoarece toți cetățenii străini care vor să intre pe teritoriul american trebuie să prezinte certificatul de vaccinare pentru COVID-19.

Mesajul lui Novak Djokovic

Novak Djokovic a anunțat pe Twitter că nu va merge în SUA, din cauza cerințelor privind certificatul de vaccinare pentru COVID-19.

Am fost înscris automat la turneele Indian Wells și Miami, dar știam că sunt șanse mici să pot ajunge acolo. Autorităţile au confirmat că regulile nu vor fi schimbate şi nu voi putea, aşadar, să joc în Statele Unite.

Succes celor care vor evolua la aceste turnee frumoase”, a transmis Novak Djokovic, pe contul său oficial de Twitter.

Novak Djokovic, un singur meci în 2022

Novak Djokovic a jucat un singur meci în 2022, din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Sârbul a participat la turneul ATP de la Dubai, unde a fost învins de Jiri Vesely (28 de ani, locul 74 ATP). În urma acestui rezultat, rusul Daniil Medvedev (26 de ani) a devenit noul lider în ierarhia mondială.

Novak Djokovic a fost lider mondial timp de 361 de săptămâni.

Medvedev este principalul favorit la turneul de la Indian Wells. Acesta a devenit al treilea rus din istorie care conduce clasamentul ATP, după Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).