Nu e 7, fără 8! Încă o delegare pentru Istvan Kovacs la Cupa Mondială

George Drafta 05.12.2022, 13:26
Nu e 7, fără 8! Încă o delegare pentru Istvan Kovacs la Cupa Mondială

Arbitrul român a fost trimis din nou ca rezervă la un meci din cadrul competiţiei desfăşurate în Qatar.

Este a opta oară când forul internaţional îl alege pe centralul din Carei în brigada care oficiază unul dintre jocurile programate. Kovacs a primit o delegare la partida dintre Portugalia şi Elveţia din optimile turneului final. Acolo unde va fi ajutorul mexicanului Cesar Ramos, desemnat să împartă dreptatea pe stadionul finalei, Lusail.

Totuşi, românul de 38 de ani este singurul arbitru european care nu a primit vreo delegare la unul dintre jocurile turneului final din Orientul Mijlociu. După şapte partide din faza grupelor în care a fost rezervă, el îşi măreşte zestrea şi cu un meci din cadrul optimilor.

Cele şapte meciuri în care a Istvan Kovacs a fost parte din brigada de arbitri au fost următoarele

20 noiembrie, grupa A: Qatar – Ecuador 0-2

24 noiembrie, grupa H: Uruguay – Coreea de Sud 0-0

26 noiembrie, grupa C: Argentina – Mexic 2-0

27 noiembrie, grupa E: Spania – Germania 1-1

29 noiembrie, grupa A: Ecuador – Senegal 1-2

30 noiembrie, grupa C: Arabia Saudită – Mexic 1-2

1 decembrie, grupa F: Croaţia – Belgia 0-0

A prins lotul cu noroc

Istvan Kovacs a fost ales în lotul pentru Cupa Mondială din Qatar după ce Ovidiu Haţegan a avut parte de probleme de sănătate. Şi a ratat şansa imensă de a fi primul central român după 36 de ani la un turneu final al marii competiţii. Partida dintre Portugalia şi Elveţia are loc marţi, de la ora 21:00. Şi este optimea de finală care va încheia tabloul acestei faze.

Unul dintre meciurile de la Mondial în care Istvan Kovacs a făcut parte din brigadă
Unul dintre meciurile de la Mondial în care Istvan Kovacs a făcut parte din brigadă

Kovacs are ocazia de a se afla în preajma lui Cristiano Ronaldo, după ce în faza grupelor s-a intersectat cu Leo Messi. La Cupa Mondială din Qatar, FIFA a stabilit un lot de 36 de arbitri, dintre care 11 sunt din Europa. Aproape toţi centralii au deja două meicuri la activ până acum excepţie făcând în afara românului, Stephanie Frappart.

Franţuzoaica a devenit prima femeie care a oficiat un meci în istoria turneului final, ei fiindu-i încredinţată confruntarea dintre Germania şi Costa Rica.

Palmares de invidiat

Istvan Kovacs i-a „tras în jos” şi pe ceilalţi arbitri români prezenţi în Qatar. Pentru că nu a fost delegat la centru la niciun joc, asistenţii Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu nu au fost nici ei pe gazon la vreun meci al turneului final. Pentru Kovacs 2022 rămâne însă un an de referinţă în carieră.

În afară de includerea în lotul pentru Qatar, arbitrul a fost la centru la semifinala Ligii Campionilor, dintre Manchester City şi Real Madrid. Anul trecut el a arbitrat un meci şi la Euro 2020, cel dintre Olanda şi Macedonia de Nord.

Urmăriți Playsport.ro și pe