Nu-l slăbește nicio secundă pe Edi Iordănescu. Gică Popescu îi cere, din nou, demisia selecționerului

Robert Zanfir 11.10.2022, 22:03
Nu-l slăbește nicio secundă pe Edi Iordănescu. Gică Popescu îi cere, din nou, demisia selecționerului

Gică Popescu (55 de ani) spune că Edi Iordănescu (44 de ani) nu este recomandat de nicio performanță pentru a continua pe banca echipei naționale. Mai mult, fostul mare internațional al României este convins că actualul selecționer ar fi trebuit să demisioneze imediat după ultimul meci din Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu a câștigat, dar naționala a pierdut. Astfel se poate rezuma situația de la prima reprezentativă. Victoria cu Bosnia, 4-1, nu doar că nu a ameliorat cu nimic palmaresul „tricolorilor”, dar a consfințit și retrogradarea echipei în Liga C. Cu toate acestea, România va începe preliminariile pentru Campionatul European 2024 tot cu Edi Iordănescu pe bancă. Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra vor fi adversarele naționalei.

Gică Popescu îi cere demisia lui Edi Iordănescu

Gică Popescu spune că Edi Iordănescu nu are performanțe nici ca antrenor al echipelor de club, nici ca selecționer. Fostul căpitan al Barcelonei crede că fiul lui Anghel Iordănescu ar fi instalat normalitatea la Casa Fotbalului dacă și-ar fi dat demisia după victoria cu Bosnia.

„Edi făcut o greşeală, imediat după meciul cu Bosnia, ducând echipa naţionala în liga a treia, trebuia să îşi depună demisia. Era primul gest de normalitate pe care trebuia să îl facă.

După care putea să se aseze cu FRF la masă, să zica ok, ţi-ai dat demisia, noi credem în continuare în tine, facem un proiect, să plece mai departe, dar un prim gest de normalitate era să îşi depună demisia.

Nu însemna că pleacă, putea să rămână mai departe, să ajungă la o nouă înţelegere cu FRF, dar un gest de normalitate pe care trebuia să îl facă Edi acesta era, demisia.

(n.r. dar a demonstrat că poate face performanţe şi câştiga trofee la nivel de club) Trofee? Ce trofee a obţinut? (n.r. titlul, cu CFR) Cât a stat pe bancă la CFR?

Haideţi să vedem, a făcut performanţă la echipe de club intrând în play-off? Păi dacă el crede că asta e performanţă, acum nu mă miră să aibă un discurs triumfător după ce batem Bosnia.

Păi performanţă e ce am făcut noi, cupe europene, Mondiale, Europene. Aia e performanţă? Intri în play-off. aia nu e nici măcar normalitate.

Normalitate e când câştigi titluri în România, aia e nromalitate, dar să spui că intrarea în play-off este performanţă, atunci scuză-mă, Edi, dar înseamnă că nu ştii ce înseamnă performanţă”, a spus Gică Popescu, potrivit Orange Sport.

Gigi Becali îi dă o lecţie selecţionerului: „Câştigă două meciuri şi apoi fă filosofie, Edi!”

Patronul celor de la FCSB aşteaptă ca naţionala să îşi arate adevărata valoare în preliminariile Euro 2024. Şi să reuşească prima calificare după 8 ani la un turneu final.

„Nu mă interesează naţionala. Stai să vedem dacă câştigăm două meciuri şi apoi poate mă interesează. Dacă câştigăm două meciuri vorbesc. Pentru că eu nu sunt învăţat cu bătaia. Nu am acceptat-o nici când eram copil, nu mi-a plăcut coada. Eu aşa am fost educat. Tata voia să aibă oi cât toată comuna la un loc. Am crescut în umbra lui.

Dacă eram cu Steaua pe locul 5,7,9,12 nu mai făceam fotbal. Dacă batem Andorra şi Belarus să mă căutaţi. O să vorbesc cu dragoste despre echipa naţională. Eu sunt apropiat de familia lui Edi, pe Edi îl iubesc, dar îi cer să lase filosofia. Muncă, muncă! Ne face o fiolosofie după ce mâncăm bătaie şi ne facem de râs. Câştigă două meciuri şi apoi fă filosofie, Edi!”, a transmis Gigi Becali prin intermediul Pro Arena.

Urmăriți Playsport.ro și pe