„Nu-mi insultați inteligența!” Marius Croitoru, disperat de arbitrul Iulian Călin + Comparație rușinoasă pentru Liga 1

Robert Zanfir / 18.10.2021, 22:43
„Nu-mi insultați inteligența!” Marius Croitoru, disperat de arbitrul Iulian Călin + Comparație rușinoasă pentru Liga 1

FC Botoșani a remizat, 0-0, cu Chindia Târgoviște, iar Marius Croitoru a izbucnit după meci. Antrenorul a acuzat dur arbitrajul lui Iulian Călin, care ar fi închis ochii la un henț în careu. Enriko Papa acuză lipsa sistemului VAR, de care dispune până și campionatul albanez.

FC Botoșani a ajuns la al treilea egal consecutiv. Mai mult, moldovenii rămân fără victorie în fața celor de la Chindia Târgoviște, de la revenirea oaspeților în Liga 1.

„Nu-mi insultați inteligența!” Marius Croitoru, disperat de arbitrul Iulian Călin

Marius Croitoru a acuzat deciziile arbitrilor, imediat după partidă. Antrenorul spune că echipa sa a fost văduvită de mai multe lovituri de la 11 metri:

Am încercat, n-am reuşit să dăm gol. Se întâmplă şi astfel de meciuri. În meciul cu Craiova, penalty, nu-l dă, cu Clinceni îmi dă jucătorul afară, nu merita să fie dat atunci. Cascini era la horă, bagă mingea în poartă cu mâna şi nu vede nimeni.

Acum, penalty clar, la fel. Mâna a fost despărţită de corp. Îl loveşte în mână şi nu dă penalty. Să vă spun ceva. Are mâna despărţită de corp, faceţi zoom. Are mâna despărţită de corp înainte să-l lovească mingea. A fost fault în atac, da, înainte. Dar să dea fault, dacă a fost fault. 100% e penalty. Are mâna desprinsă.

Vă rog eu să nu-mi insultați inteligența și vederea. Din două, una. Am spus că fault în atac, dar mai departe nu trebuie să spuneți că-l atingea minge în corp”
Marius Croitoru, antrenor Botoșani

Comparație rușinoasă pentru Liga 1

Și Enriko Papa a fost revoltat la finalul partidei. Mijlocașul face o comparație deloc măgulitoare pentru Liga 1, cu fotbalul albanez.

„Noi jucăm bine, dar alții vin, stau mereu pe două linii și nu reușim să câștigăm. Se greșește mereu împotriva noastră! Mai bine să ne zică să nu mai venim la meci. Avem familii, trebuie să ne respecte, cum respectăm și noi campionatul. Nu mai merge așa! Așa cum respectăm noi campionatul, să ne respecte și ei.

Am avut penalty în această seară. Dacă ne dă penalty, e jumătate de gol! Sunt foarte dezamăgit. Băieții joacă, dau totul, dar vine un om (n.r. – arbitrul) și decide el jocul. Să fie corecți! Trebuie implementat sistemul VAR.

Nu mai merge așa! În Albania e un campionat mic și e VAR, nu se poate să nu fie în România, unde e campionat mai mare și mai puternic!

Bine, și noi avem 6 ocazii și nu dăm gol. Nu merge ceva în față! Dar cineva nu ne lasă să jucăm, etapa trecută am primit gol cu mâna, acum nu ni se dă penalty”, a spus Enriko Papa.

FC Botoșani – Chindia Târgoviște 0-0. ECHIPELE DE START:

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Dawa, Racovițan, Țigănașu – Tîrcoveanu, Papa, Ongenda – Kage, Petkovski, Sila
REZERVE: Contra, Șeroni, Dragu, Florescu, D. Croitoru, Santos, Jaja, Lupeta, Roman
ANTRENOR: Marius Croitoru

CHINDIA: Căbuz – Căpușă, Celea, Iacob, Martac – Neguț, Dulca, Suciu, Corbu – M. Șerban – Cherchez
REZERVE: D. Moldovan, Atanase, Jipa, Ioniță, Matiș, Roumpoulaku, A. Șerban, Stancu, Stoian
ANTRENOR: Emil Săndoi