Numit selecționer de puțin timp, antrenorul și-a chemat fiul la naționala României. Echipa va juca pentru calificarea la EURO

Radu Bordei 07.06.2023, 12:20
Numit selecționer de puțin timp, antrenorul și-a chemat fiul la naționala României. Echipa va juca pentru calificarea la EURO

A fost numit selecționer la naționala României U18 iar una din primele decizii a fost convocarea propriului fiu. Este vorba, însă, de unul din cei mai promițători fotbaliști la categoria lui de vârstă.

Pe cine a chemat Adrian Dulcea la naționala României U18

În perioada 12-18 iunie, naționala U18 a României va efectua un stagiu de pregătire la București, urmând să susțină și două partide de verificare împotriva Macedoniei de Nord

Va fi primul prilej pentru Adrian Dulcea să își vadă la treabă noii săi elevi. Printre jucătorii convocați se numără și fiul acestuia, Patrick Dulcea. Tânărul mijlocaș este printre cei mai talentați jucători de la juniorii Farului Constanța. În toamnă, când va promova la categoria de vârstă U19, generația 2005 va debuta în calificările pentru EURO 2024. România face parte din grupa 10, alături de Cehia, Finlanda și San Marino

Edi Iordănescu, îngrijorat

Selecționerul naționalei României susține că mai mulți jucători convocați se confruntă cu probleme la echipele de club, neștiind unde vor evolua în viitor, acesta fiind un factor de presiune pentru ei.

„Mă bucur că au revenit unii jucători, îi așteptam, i-am recâștigat la echipa națională. Oricine vine trebuie să aducă un plus, să aducă personalitate, orgoliu, elemente capitale pentru a produce performanță, pentru a ne califica.

Este nevoie să avem un grup unit, forță, să conștientizăm ce ne așteaptă. Cred că băieții sunt mai pregătiți ca oricând.

Sunt mulți jucători cu probleme la cluburi, care nu își cunosc viitorul, aceste lucruri îi apasă. Noi trebuie să îi motivăm, să îi capacităm, să uite de astea și să se concentreze pentru obiectivul nostru. Este o realitate pe care trebuie să o confruntăm, să o gestionăm și să luăm cele mai bune decizii.

Kosovo are un avantaj, au jucători care activează în cele mai importante campionate. În Ligue 1 au trei jucători, în Belgia un campion, la Galatasaray, căpitanul este campion în Serie A. Au fost angrenați în lupte importante, asta îi ține montați, concentrați, au un tonus mai bun. Un rezultat bun aduce un alt rezultat, dacă vom face un joc bun în Kosovo și un rezultat pe măsură, atunci vom merge cu încredere și la Elveția. Aceasta este o națională puternică, cu jucători extrem de valoroși, va fi o provocare pentru naționala noastră tânără. Dar haideți să trecem întâi de Kosovo”, a declarat Edi Iordănescu, într-un interviu pentru frf.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe