O fostă campioană la înot a ajuns pe drumuri din cauza unor probleme cu sistemul de pensii

Giosanu Catinca / 01.03.2021, 12:25
O fostă campioană la înot a ajuns pe drumuri din cauza unor probleme cu sistemul de pensii

O fostă campionă a Marii Britanii la înot, a mărturisit că a rămas fără adăpost. Totul s-a petrecut din cauza unor probleme cu sistemul de pensii, susține faimoasa sportivă.

O fostă campioană la înot a ajuns pe drumuri

Laranie McHendrie Decaire, căci despre ea este vorba, a ajuns pe drumuri după ce și-a reprezentat țara natală la diverse concursuri de mare amploare.

Pe lângă faptul că a reprezentat Marea Britanie, ea a reprezentat şi Canada în concursurile internaţionale de înot din anii ’80. Acum însă, femeia a ajuns într-o situație absolut disperată! Rămasă fără un acoperiș asupra capului, Laranie și-a găsit un locșor într-un cimitir din Londra! Este foarte trist, însă aceasta este realitatea! Valorile nu sunt atât de apreciate pe cât ar trebuit. Și nu doar în Regatul Unit al Marii Britanii se întâmpla asta, ci cam peste tot în lume.

Laranie McHendrie Decaire a ajuns să doarmă într-un cimitir
Laranie McHendrie Decaire a ajuns să doarmă într-un cimitir / Sursa Foto: mirror.co.uk

Care este motivul

Fosta campioană a spus la un moment dat că ”nu a avut absolut niciun ban” timp de patru ani. Ea a ajuns în această situație extrem de dificilă din cauza unei schimbări a sistemului de pensii. Așadar, statului i se datorează faptul că fosta campioană la înot a ajuns pe drumuri.

După aproape 10 ani de pribegie, Decaire s-a întors acasă și de atunci a început calvarul. Nu a mai câștigat deloc bine, resursele financiare s-au epuizat și a ajuns atât de rău, încât a pierdut până și casa.

În primă fază, ea spera să fie salvată de stat, mai ales că susține că a contribuit constant la două sisteme de pensii din Marea Britanie. Numai că speranța i s-a spulberat! Rămasă fără casă și fără prieteni care să o ajute, McHendrie Decaire a ajuns acum să doarmă pe un carton. Și nu oricunde, ci într-un cimitir!

Am cotizat la sistemul de pensie probabil de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală, pentru că am început să lucrez de la 11 ani. Dar acum au schimbat vârsta de pensioare la 66 de ani. Aşa că cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate, acum nu sunt eligibilă. Este o lume complet diferită acum, în care am aşteptat cu nerăbdare pensia pentru care am plătit, dar sistemul mi-a luat-o”, a explicat McHendrie Decaire, conform celor de la The Mirror.