O jucătoare născută la Moscova se teme să revină în Rusia: “Aș putea fi închisă pentru asta!”Ce a declarat fostul numărul 20 WTA

Octavian Vasilescu 08.04.2022, 11:56
O jucătoare născută la Moscova se teme să revină în Rusia: “Aș putea fi închisă pentru asta!”Ce a declarat fostul numărul 20 WTA

Daria Saville (28 de ani, locul 129 WTA) l-a criticat public pe președintele Rusiei, Vladimir Putin (69 de ani), iar acum se teme să revină în țara natală.

Daria Saville, fostă Gavrilova, s-a născut în Rusia, dar din 2015 s-a stabilit în Australia. Fost număr 20 WTA, Saville a criticat vehement decizia Rusiei de a porni un război în Ucraina. Trupele rusești au început invazia din țara vecină în urmă cu 44 de zile, pe 24 februarie.

Daria Saville se teme de Putin: „Aș putea fi închisă dacă mă întorc în Rusia”

Jucătoarea de tenis se teme acum să mai revină în Rusia, pentru că toți cei care îl contestă pe Vladimir Putin ajung în spatele gratiilor și riscă până la 15 ani de închisoare:

Când a început războiul, le-am trimis imediat mesaje prietenilor mei ucraineni. Am plâns zile întregi. Nu-mi venea să cred că se întâmplă asta! Nu pot nega că sunt din Rusia. Noi nu le putem face asta vecinilor noștri, fraților noștri.

Cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să mă mut în Australia. Aș putea fi închisă din cauza declarațiilor mele, dacă mă întorc în Rusia. Nu cred că sunt atât de importantă, dar asta se întâmplă acolo dacă protestezi”, a spus Daria Saville, fostă Gavrilova, confrom Code Sport.

Mii de civili și militari au murit de când a izbucnit războiul din Ucraina. Circa 4,3 milioane de cetățeni au părăsit țara și s-au refugiat în alte locuri. Mulți cetățeni din Ucraina s-au refugiat în România, la fel cum s-a întâmplat și cu echipa Dinamo Kiev.

Sportivii din Rusia au propriul lor război

Daria Bilodid (21 de ani), dublă campioană europeană și dublă campioană mondială la judo, la categoria sub 48 de kilograme, a fost hărțuită după începerea războului.

Sportiva a fost atacată pentru că a spus ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Propaganda de la Moscova a învins-o:

Aceştia sunt doar oameni zombificaţi, care cred în ceea ce le varsă (n.r. propaganda rusă) în urechi şi astfel şi ei varsă la rândul lor această mizerie. Este mai bine să tacă decât să reverse această mizerie asupra oamenilor care se luptă şi care vor ca totul să fie bine în ţara lor.

La unele (n.r. comentarii) am răspuns fără să folosesc cuvinte urâte. Când îţi scriu minciuni, vrei să demonstrezi că nu este aşa. Că ţara lor a invadat Ucraina. Vreau să deschid ochii oamenilor, pentru că pur şi simplu ei nu cred în asta (n.r. atacul Rusiei din Ucraina)”, a spus Daria Bilodid.