O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? Cine-l vrea pe Puriu

Gabriel Peneș 13.04.2021, 08:33
O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? Cine-l vrea pe Puriu

O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? A fost demis chiar de ziua lui, dar asta nu e o noutate pentru „Puriu”. După cum n-ar fi o noutate nici să preia o altă echipă de Liga 1. Una vecină de clasament cu Viitorul și pe care a mai antrenat-o de 4 ori.

O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi?

„La mulți ani!” a venit, anul acesta, „la pachet” cu demiterea pentru Puriu. O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? Relația cu echipa dobrogeană a ajuns la final după un parcurs dezastruos. Chiar și fără Rednic, Viitorul a pierdut aseară, cu 0-2, în fața Mediașului și a terminat sezonul regular pe locul 13.  Pentru Mircea Rednic este a treia oară în carieră când este demis chiar de ziua lui.

Prima experiență a avut loc în 2001, la primul său mandat la Rapid. Atunci, pe 9 aprilie, George Copos mers în cantonamentul echipei pe care o patrona pentru a da vestea cea mare. Fostul acționar din Giulești l-a anunțat pe Rednic că-l dă afară în timp ce-i oferea un buchet de flori. În anul 2014 a avut loc a doua demitere. La acea vreme „Puriul” era antrenorul celor de la Gent. Plecarea din Belgia a avut loc în ziua în care tehnicianul împlinea 52 de ani.

O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? Cine-l vrea pe Puriu
O nouă aventură pentru Mircea Rednic după recentul fiasco de la Viitorul lui Gică Hagi? Gigi Mulțescu e deja la capătul puterilor la Dinamo

Cine-l vrea pe Puriu

Rednic ar putea ajunge la „vecina” de clasament a celor de la Viitorul. Vechea lui cunoștință, Dinamo. Cel puțin așa e de părere Iulian Miu, secundul lui Daniel Oprița la CSA Steaua.

Dacă analizăm corect, e meritat ce s-a întâmplat (n.r. – în privinţa echipelor calificate în play-off). Şansele ca Dinamo să rămână în Liga 1 sunt destul de mici. Ca joc… Dacă jocul ar fi bunicel, zici că au şanse de a rămâne în prima ligă. Dar, după seara asta… E complicat. S-ar putea să ajungă (n.r. – Mircea Rednic), la cum l-am văzut pe domnul Mulţescu. Îţi dai seama ce stres e pentru un antrenor să te duci acasă, e greu să dormi şi să nu vezi luminiţa de la capătul tunelului. Poate credea că e mai simplu, dar nu e”, a declarat fostul jucător stelist, pentru Telekom Sport.

Dinamo s-a „târât” până la finalul sezonului regular, pe care l-a terminat pe locul 14. Antrenorul Gigi Mulțescu, deși abia instalat, pare că a ajuns deja la capătul puterilor.

Nu mai am putere să mai continuu. Mă pun la dipoziția conducerii. Am primit trei goluri foarte ciudate, din lovituri libere, din cornere. Foarte puțin am redresat din ce era de redresat. Trăiesc o senzație de … cum să spun, nu găsesc cuvintele. Parcă nu mă mai simt util, parcă nu am făcut ce trebuia să fac. Sunt foarte dezamăgit și de unii dintre jucători. Dar nu vreau să pun situația din acest meci în cârca jucătorilor. Eu consider că sunt principalul vinovat. Poate cineva mai pregătit, mai inspirat… Mă pun la dispoziția conducerii, nu că îmi dau demisia. Dar mi-e foarte greu”, a declarat Mulțescu imediat după partida pierdută în fața Clinceniului, scor 1-3.

Mircea Rednic a avut 4 mandate pe banca tehnică a „câinilor”. Mai important de atât, ultimul titlul de campioană a ajuns în Ștefan cel Mare, în 2007, cu Rednic antrenor.