O tenismenă româncă îl atacă pe Novak Djokovic! ”S-a luat o decizie corectă!”

Giosanu Catinca / 19.01.2022, 14:13
O tenismenă româncă îl atacă pe Novak Djokovic! ”S-a luat o decizie corectă!”

O jucătoare de tenis i-a transmis un mesaj dur lui Novak Djokovic. Românca s-a arătat deranjată de faptul că liderul mondial dorea să joace la Australian Open fără să își administreze vreun vaccin anti-Covid.

Atac la Djokovic

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) a fost eliminată în turul 2 de la Australian Open, fiind învinsă de Veronika Kudermetova (24 de ani, 32 WTA), cu scorul 2-6, 5-7.

După meci, sportiva noastră a oferit un interviu, în care a vorbit și despre decizia autorităților de la Antipozi de a-l expulza pe Djokovic. Ea este de părere că decizia este cea corectă, mai ales că Nole a refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Ce pot să zic este că e un subiect destul de delicat… Cred că până la urmă s-a luat o decizie corectă față de noi, față de toți jucătorii, pentru că noi ne-am vaccinat și cred că toți avem drepturi egale în viață și da, asta e părerea mea, cred că s-a luat decizia corectă de a nu-l lăsa să joace. Dar vă dați seama că pentru el nu a fost ușor să vină până aici, să-l țină închis și până la urmă să îl trimită acasă.

Cred că lucrurile astea ar fi trebuit să fie hotărâte de dinainte ca Novak să ajungă aici, la Melbourne.”, a fost reacția Gabrielei, potrivit Eurosport.

Veronika Kudermetova – Gabriela Ruse 6-2, 7-5

Primul set a fost la discreția Kudermetovei, care a preluat rapid conducerea. Ruse și-a pierdut de două ori serviciul, la 1-1 și 4-2, astfel că rusoaica a câștigat primul set cu 6-2.

Gabriela Ruse a condus cu 5-2 în setul secund, dar a cedat cinci game-uri consecutiv în finalul partidei. Ea a părăsit astfel proba individuală a Openului Australian 2022.

Acesta a fost cel mai bun rezultat al Gabrielei la un turneu de Grand Slam. Jucătoarea de 24 de ani a mai a ajuns în turul 1 la Roland Garros (2018 și 2019) și la US Open (2021). Pentru rezultatul obținut la Australian Open, Ruse va fi recompendată cu 70 puncte WTA. De asemenea, ea va primi un cec în valoare de 100.000 de dolari.