Octavian Popescu, struțo-cămila de la FCSB. Unde a greșit Gigi Becali și cum îl poate salva pe jucător: „Nu are curaj și experiență!” VIDEO EXCLUSIV

Robert Zanfir 02.11.2022, 08:11
Octavian Popescu, struțo-cămila de la FCSB. Unde a greșit Gigi Becali și cum îl poate salva pe jucător: „Nu are curaj și experiență!” VIDEO EXCLUSIV

Ionuț Mazilu (40 de ani) crede că FCSB greșește cu Octavian Popescu (19 ani). Fost atacant, actualul antrenor spune că mijlocașul lui Gigi Becali este victima unor erori tactice și de abordare a jocului.

Criza de formă pe care o traversează Octavian Popescu se prelungește. Mijlocașul a ajuns la 25 de meciuri fără gol marcat în acest sezon. Ultima reușită a „perlei” lui Gigi Becali datează de la finalul sezonului trecut, atunci când marca în poarta lui CFR Cluj. Între timp, jucătorul a pierdut și echipa, iar Gigi Becali trage tare să își salveze „găinușa de aur”. Patronul FCSB spune că este în revenire de formă.

Unde a greșit Gigi Becali și cum îl poate salva pe Octavian Popescu

Ionuț Mazilu l-a antrenat pe Octavian Popescu la Rapid. Fostul atacant a declarat la Playsport Live că mijlocașul nu poate fi folosit ca al doilea atacant sau ca inter, din cauza lipsei de experiență și de curaj. Totuși, fostul rapidist spune că postul natural al jucătorului nu este în bandă.

„Îl cunosc, l-am avut la Rapid, un jucător cu calități mari de tot, mari de tot. Se vedeau de atunci. Mai are nevoie de timp, el se coace mai greu, ca învățare de joc, de sisteme, tactic. Dacă îl muți și îi schimbi tactica, are nevoie de timp.

El e un jucător care îți face diferența, dar a fost foarte multă presiune pe el. Chiar și cu asta, cu banderola, cu numărul 10. A ajuns acolo sus, nu foarte repede, să știți că el și-a făcut niște pași, a jucat și la liga a treia, a avut niște meciuri jucate la ligile inferioare.

Când a ajuns la Liga 1 i-a fost mai ușor, a avut spații mai mari. Ușor, ușor are nevoie să se călească. Eu cred că el vă face totuși … pentru FCSB”, a spus Ionuț Mazilu la Playsport Live.

De ce a clacat Octavian Popescu

Ionuț Mazilu explica criza pe care o traversează Tavi Popescu prin faptul că a fost forțat de cei de la FCSB.

„E mai ușor când nu ai curaj, când nu ai experiență, e mai ușor din bandă. Ești tot timpul cu fața, mai ales că el e un jucător tehnic, poate să te ia la mână. În momentul în care joci în spatele vârfului sau inter, ce juca el, trebuie să joci cu spatele la poartă, repede, e mai dificil.

Din punctul meu de vedere, el ca profil de jucător ar fi de centru. Dar trebuie să ai răbdare. La noi, în fotbal, nu mai e răbdare cu nimic. Când ajunge un jucător, vrem repede să îl ducem sus. Ajunge forțat puțin și clachează”, a mai spus Mazilu la Playsport Live.

„Nu mai joacă niciunul! Bine, mi-a plăcut de Tavi, măcar asta m-a bucurat cât de cât, că și-a cam revenit, îl văd în revenire.

Se mișcă pe teren, vine la primit, mai driblează, pasează, adică are viziune de joc”,
Becali la DigiSport.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe