Ofertele pentru Edi Iordănescu, simple fumigene? Fostul antrenor al FCSB rămâne o pistă viabilă pentru echipa națională

Olteanu Ștefan / 11.01.2022, 14:53

În ultimele zile s-a vehiculat că Edi Iordănescu s-ar afla în tratative cu două cluburi din străinătate. Mai exact, Al-Fateh, din Arabia Saudită, și o echipă din Championship, liga a doua a fotbalului englez. Cu toate acestea, Iordănescu Jr. ar putea deveni în curând și principalul favorit pentru preluarea postului de selecționer.

Edi Iordănescu, din nou în atenția FRF? Ce oferte mai are fostul antrenor al FCSB-ului

Oficialii FRF au ajuns deja la a treia întâlnire cu Ladislau Boloni, fără a parafa o înțelegere, iar în acest context, Edi Iordănescu ar putea să devină din nou o pistă importantă pentru echipa națională.
În ultimele zile s-a vorbit despre interesul a două cluburi din străinătate pentru serviciile fostului antrenor de la FCSB. Pe de-o parte, Al-Fateh, formație din Arabia Saudită, i-ar fi făcut o ofertă fabuloasă lui Edi Iordănescu, propunându-i un salariu de aproximativ 1.5 milioane de euro.
Pe de altă parte, Narcis Răducanu, bun prieten cu Edi Iordănescu, a dezvăluit recent că tehnicianul se află în discuții și cu o echipă din Championship, în liga secundă din Anglia.

Am vorbit cu el. Așteptă un nou angajament. A avut niște discuții de principiu, nimic concret. Eu l-am impulsionat, i-am zis să nu meargă în zona arabă. Poate vrea să ajungă un antrenor cu recunoștință europeană.
Mi-a spus că are niște discuții cu o echipă din Championship, ceea ce m-a bucurat foarte tare. E foarte greu să pătrunzi acolo, dar, dacă s-ar materializa, ar fi fenomenal”, spunea Narcis Răducan.

Însă, odată cu blocarea negocierilor dintre FRF și Ladislau Boloni, Edi Iordănescu a devenit acum o pistă viabilă și pentru echipa națională.
Site-ul digisport.ro anunță că fostul antrenor al FCSB-ului a reintrat în cursă și, în cazul unui refuz al lui Boloni, ar putea deveni chiar favorit pentru preluarea naționalei.
Adrian Mutu este și el o variantă pentru postul de selecționer, însă conform sursei citate, Iordănescu Jr. ar putea avea un avantaj. Faptul că Mutu a ales să părăsească naționala U21 la finalul ultimului mandat și a semnat cu FCU Craiova ar putea fi un minus în cadrul negocierilor.

Edi Iordănescu a fost deja contactat de FRF, în repetate rânduri

Așa cum a anunțat chiar Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, Edi Iordănescu a fost contactat deja pentru a i se propune o eventuală colaborare:

Edi Iordănescu nu este a 4-a, a 5-a variantă. Toți au fost variante care au fiecare ceva de spus. Alea nu au fost voturi, alea au fost propuneri. Să nu vă gândiți că sunt alte nume decât cele vehiculate de dumneavoastră.
E foarte greu să faci o analiză. Aici nu e vorba de o strategie, ci de o analiză. Să avem cât mai multe șanse să câștigăm meciurile. Decizia trebuie să pară cât mai logică.
Nu pot să vă răspund de ce nu s-a vorbit cu Victor Pițurcă. Și el era în lista de propuneri. Nu a căzut de pe listă, e tot acolo. Deocamdată să discutăm cu cei cu care s-a discutat.

Edi este un antrenor important, nu un nume într-un sertar. Nu cred că este a patra sau a cincea soluție. Sunt multe, nu ai cum să vorbești cu toți în același timp.

Cu Edi am vorbit. Am avut multe întâlniri, în care am vorbit multe lucruri. Cred că o să mai avem o discuție, suntem în contact. Pe Edi îmi aduc aminte că eu l-am băgat prima dată să joace în Liga 1, prin 1996, dacă îmi aduc aminte”, a spus Mihai Stoichiță, la TV Digi Sport.