OFICIAL | Căpitanul lui Dinamo a semnat cu Hermannstadt și rămâne în Liga 1

Olteanu Ștefan / 28.06.2022, 19:32
OFICIAL | Căpitanul lui Dinamo a semnat cu Hermannstadt și rămâne în Liga 1

Alexandru Răuță (30 de ani), căpitanul lui Dinamo din finalul sezonului trecut, a semnat cu FC Hermannstadt și va continua în Liga 1 alături de formația sibiană. Mutarea a fost confirmată deja oficial de Hermannstadt, iar Răuță le-a vorbit suporterilor într-un scurt interviu.

Alex Răuță rămâne în Liga 1! Căpitanul lui Dinamo a semnat cu FC Hermannstadt. „Am venit la o echipă frumoasă!”

Dinamo și-a pierdut oficial căpitanul, după ce FC Hermannstadt a anunțat că Alexandru Răuță a semnat și rămâne în Liga 1, alături de echipa pregătită de Marius Măldărășanu.

La Sibiu, Răuță a bătut palma pentru o înțelegere valibilă pe două sezoane. Este doar al doilea transfer realizat de FC Hermannstadt în această vară, după cel al lui Daniel Paraschiv, de la CFR Cluj.

Alex Răuță a efectuat deja o primă sesiune de antrenament cu noii săi colegi și, de asemenea, pentru pagina de Facebook a clubului FC Hermannstadt a oferit și un prim interviu:

Mă simt bine, am venit la o echipă frumoasă, la Sibiu. Știu grupul, am mai lucrat cu câțiva băieți de la echipă și chiar sunt încântat că am semnat cu Hermannstadt.
Am mai lucrat cu portarul, Plamen Iliev, cu Bejan, Hora, Biceanu și cam atât. Este o echipă bună, știu că este un nucleu format de un an de zile și cel mai important este că e omogenitate. Sper să facem o treabă cât mai bună, cred că vor mai veni și întăriri. La orice echipă este nevoie. Și cred cu tărie că putem face o figură frumoasă”, a transmis Alex Răuță.

În sezonul trecut, Alex Răuță a adunat 30 de meciuri în tricoul lui Dinamo, reușind să ofere și o pasă decisivă. 300.000 de euro este cota sa de piață, potrivit Transfermarkt.

Ce obiectiv are Alex Răuță la FC Hermannstadt

De-a lungul carierei, Răuță a mai evoluat pentru FC Argeș, CS Mioveni, Pandurii Tg. Jiu, Poli Iași și FC Voluntari.

În primul sezon la FC Hermannstadt, Alex Răuță spune că își dorește să ajute echipa să rămână în Liga 1.

Obiectivul meu este în primul rând să fiu sănătos. În al doilea rând, să joc meci de meci și să menținem echipa în prima ligă. Știți foarte bine că primul an este cel mai greu pentru o nou-promovată. Nu este ușor, dar se pot face lucruri frumoase. Chiar dacă echipa este nou-promovată”, a mai adăugat Răuță.

Referitor la reputația de mijlocaș dur pe care o are și la multele cartonașe pe care le-a încasat, Răuță a declarat:

E și postul de mijlocaș devensiv, știți foarte bine că se iau multe galbene. Anul acesta am luat două roșii la Dinamo, știu că am greșit. Dar mi-am asumat.

La noi în România consider că se dau foarte ușor galbene și unii sunt și vizați, unii jucători. Nu știu ce sa zic. O să fie VAR acum, sper să nu mai iau niciun cartonaș, că nici mie nu imi pică bine să iau roșu, că îți lași echipa în 10 și în carieră atârnă greu. E încă un obiectiv, da. Sper să nu mai am astfel de incidente și să decurgă totul normal”.

În ziua în care Răuță a semnat cu Hermannstadt, Dinamo a rămas fără antrenor. În exclusivitate pentru PlaySport.ro, Gică Mihali a spus că marți e ultima lui zi la Dinamo. „Am vorbit cu domnul Zăvăleanu și a zis că nu poate să-mi ofere absolut nimic!”. Cine se va ocupa de echipă.