Oficial, Ionuț Chirilă e istorie pentru Academica Clinceni! Ce nume surpriză apare în rolul de antrenor principal al ilfovenilor

Dragos Stefanescu 07.12.2021, 17:50
Oficial, Ionuț Chirilă e istorie pentru Academica Clinceni! Ce nume surpriză apare în rolul de antrenor principal al ilfovenilor

Academica Clinceni a obținut o victorie mare în fața lui Dinamo în etapa a 18-a din Liga 1. Despărțirea de Ionuț Chirilă nu a fost resimțită, iar conducerea ilfoveană propune un nume surpriză pentru banca tehnică.

Nume surpriză pe banca tehnică a echipei Academica Clinceni

Academica Clinceni a avut rezultate dezastruoase de la instalarea lui Ionuț Chirilă pe banca tehnică a echipei. În aceste condiții, conducerea ilfovenilor a decis demiterea lui Chirilă după înfrângerea cu CFR Cluj, scor 0-2.

În ciuda faptului că Ionuț Chirilă nu a acceptat această demitere, conducătorii Academicii au găsit deja un nou antrenor. Alesul ilfovenilor este Adrian Falub. Acesta este liber de contract de la finalul sezonului trecut. Oficial, Falub va fi director tehnic, întrucât antrenor principal în acte este Ionuț Chirilă, iar acesta tervigersează semnarea rezilierii contractului.

Chiar dacă Academica este ultima clasată în Liga 1 cu doar 7 puncte acumulate în 18 etape, Adrian Falub este încrezător în salvarea echipei de la retrogradare. Antrenorul a reliefat și faptul că ilfovenii au un lot valoros de jucători, iar rezultatele slabe nu reflectă adevărul.

Cred că lotul pe care îl are Academica Clinceni este bun, iar locul din clasament nu reflectă valoare lui. În România sistemul competiţional îţi dă posibilitatea să rezolvi problemele în play-out. E o situaţie dificilă, dar nu imposibilă. Eu am nevoie de toţi jucătorii care sunt aici. Sper ca toată lumea să fie cu gândul aici şi să rămână aici.

Prioritare sunt cele trei meciuri care au mai rămas de jucat în acest an. Trebuie să luăm cât mai multe puncte din aceste partide. Echipa a arătat că are calitate. Nu poţi să câştigi împotriva lui Dinamo dacă nu te antrenezi cum trebuie înainte de meci şi nu ai antrenor. Asta înseamnă că sunt jucători care au calitate,” a declarat Adrian Falub.

Ionuț Chirilă nu vrea să plece de la Academica Clinceni

Demiterea lui Ionuț Chirilă a declanșat un adevărat scandal la Academica Clinceni. Antrenorul nu vrea să renunțe la contractul pe care îl are cu ilfovenii, care este valabil până în iunie 2023. Conducerea clubului a încercat să-l convingă pe Chirilă cu achitarea unor salarii compensatorii, însă antrenorul a refuzat.

Ionuț Chirilă are la Academica Clinceni un salariu de 7.000 de euro lunar. Astfel el ar mai avea de încasat de la Clinceni 130.000 de euro, un drept pe care i-l garantează contractul. Chirilă a declarat recent că nu a primit niciun ban de la echipa ilfoveană. Mai mult, el susține că a adus bani la Clinceni prin intermediul unor prieteni de-ai săi.

Nu am primit niciun ban de când am semnat contractul și până azi din drepturile salariale stipulate în contract. Dimpotrivă, am ajutat clubul cu bani datorită unor prieteni”, a transmis Chirilă pentru Gsp.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe