OFICIAL | Nicolo Napoli, al optulea mandat la FC U Craiova! Ce contract a semnat italianul cu echipa lui Adrian Mititelu

Robert Zanfir / 11.01.2022, 20:48
OFICIAL | Nicolo Napoli, al optulea mandat la FC U Craiova! Ce contract a semnat italianul cu echipa lui Adrian Mititelu

Nicolo Napoli este oficial antrenorul celor de la FC U Craiova. Pentru italian va fi al optulea mandat în Bănie.

FC U Craiova are doar 19 puncte adunate în cele 21 de etape, iar misiunea lui Nicolo Napoli nu va fi deloc ușoară. Se va bate pentru salvarea de la retrogradare, iar primul hop va fi cu CS Mioveni. Italianul a semnat până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Nicolo Napoli, al optulea mandat la FC U Craiova! Ce contract a semnat italianul cu echipa lui Adrian Mititelu

Nicolo Napoli a ajuns la al 8-lea descălecat în Bănie. Italianul, plecat cu scandal ultima dată de la Craiova, este alesul lui Adrian Mititelu. Patronul oltenilor a avut câteva „victime” selecte în acest sezon. Adrian Mutu a rezistat 12 meciuri, Flavius Stoican 4 meciuri, iar Eugen Trică 4 partide.

„Nicolo Napoli este noul antrenor al Științei! Tehnicianul italian, în vârstă de 59 ani, a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara acestui an, cu posibilitatea de a-și prelungi înțelegerea pentru încă un an.
#Științasuntemnoi”, a anunțat FC U Craiova pe conturile de socializare.

Napoli, plecat cu scandal de la Craiova

Napoli a mai antrenat în România pe FC Brașov, Astra Ploiești, Turnu Severin și Poli Iași. Ultima dată, a plecat de la Craiova cu mare scandal:

„M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam 5 victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.

De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi, era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică.

I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a declarat Nicolo Napoli pentru ProSport.

Napoli i-a mai antrenat pe olteni în perioadele 2003 – 2004, octombrie 2007 – mai 2009, ianuarie – aprilie 2011 (director tehnic), aprilie – iunie 2011, iulie 2013 – februarie 2014, octombrie 2019 – mai 2019, august 2020 – octombrie 2020.