OFICIAL! Politehnica Timișoara rămâne în Liga a 2-a. Academica Clinceni retrogradează direct în al treilea eșalon

Bădulescu Silvian / 20.06.2022, 13:48
OFICIAL! Politehnica Timișoara rămâne în Liga a 2-a. Academica Clinceni retrogradează direct în al treilea eșalon
  • Continuă problemele pentru Academica Clinceni. Ilfovenii care terminau sezonul 2020-2021 în play-off au fost retrogradați luni, 20 iunie, direct în Liga a 3-a;
  • Formația care a făcut mai mult act de prezență în ultima parte a stagiunii 2021-2022 suferă consecințele neplății de mai mult de 90 de zile ale unor datorii către Cristian Gavra, fost fotbalist în Ilfov în anul competițional curent încheiat;
  • De această situație profită Politehnica Timișoara, echipă retrogradată în Liga a 3-a în urma disputării unui baraj cu FC Brașov.

Academica Clinceni, retrogradată în Liga a 3-a

Academica Clinceni a început dezastruos sezonul și l-a terminat la fel, cu retrogradare de pe locul 15 și -19 puncte în clasament.

Chiar cu câteva etape înainte de începerea play-out-ului, apăruseră zvonuri conform cărora ilfovenii se aflau în incapacitate de a termina, pe teren, sezonul.

Luni, 20 iunie, formația de lângă București a primit o lovitură puternică: retrogradarea directă în Liga a 3-a.

Cauza care a dus aici o reprezintă neplata, de 90 de zile, unor datorii către Cristian Gavra, fost fotbalist la Clinceni.

Hotărârea Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) este următoarea:

Gavra Cristian vs. ACS FC Academica Clinceni – Neexecutare Hotărâre CNSL – În temeiul art. 85.1.C, teza a II-a din RD dispune excluderea din toate competițiile în curs și retrogradarea echipei în categorie inferioară. Pune în vedere clubului ca până la data de 15.07.2022 să execute obligația de plată sub sancțiunile prevăzute de art.85.2 din RD, respectiv excluderea din toate competițiile LPF, FRF și AJF.”

Există, astfel, șanse ca Academica Clinceni să fie exclusă din toate competițiile, fie și Liga a 3-a, dacă nu este plătită datoria către fotbalist până la mijlocul lunii iulie.

Politehnica Timișoara profită de situația ilfovenilor

Politehnica Timișoara a retrogradat, pe teren, în Liga a 3-a în urma barajului disputat cu FC Brașov. Duelul din dubla manșă a fost tranșat de brașoveni, scor 2-1 și 1-0 (3-1 la general), iar timișorenii erau trimiși, la momentul respectiv, în al 3-lea eșalon.

Totuși, un necaz pentru unii reprezintă o bucurie pentru alții. Politehnica Timișoara rămâne în Liga a 2-a și poate deveni „satelitul” Rapidului.

După cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, Dan Șucu, noul acționar de la giuleșteni, are planuri mari pentru timișoreni.

Echipele ale căror galerii sunt înfrățite urmează să conlucreze apropiat începând cu stagiunea viitoare. Mai exact, pactul dintre cele două echipe presupune ca Rapidul să trimită în județul Timiș un pachet de jucători.

De asemenea, pe banca tehnică va fi numit Bogdan Andone, cel care a mai pregătit formația de pe Bega în 2017-2018. O parte din salariul acestuia va fi suportat de către Dan Șucu.

Deși încă nu a apărut o listă cu jucători care vor merge la Poli, există șanse ca aici să ajungă și o parte din cei care au reziliat deja cu Rapid: Hlistei, Goge, Dandea, Bălan, Carnat, Alami, Costin și Leasă