Olimpiu Moruțan, desființat de un fost internațional turc: „Ce caută în Turcia? Nu va fi un jucător foarte bun”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.09.2021, 13:43
Olimpiu Moruțan, desființat de un fost internațional turc: „Ce caută în Turcia? Nu va fi un jucător foarte bun”

Olimpiu Moruțan a fost transferat de Galatasaray în această vară de la FCSB în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani a primit rapid șanse din partea lui Fatih Terim.

El a jucat deja trei meciuri în campionat pentru vicecampioana Turciei și a dat și o pasă de gol. Chiar celuilalt român din echipă, Alexandru Cicâldău. De asemenea, Moruțan a jucat și în meciul câștigat de Galata pe teren propriu cu Lazio în Europa League.

Olimpiu Moruțan nu are parte doar de laude în Turcia

Mai mult, fostul fotbalist al FCSB-ului a contribuit decisiv la singurul gol al partidei. El a centrat mingea care a fost introdusă în propria poartă de portarul formației italiene.

Evoluțiile sale foarte bune i-ar putea aduce lui Olimpiu Moruțan chiar convocarea în premieră la naționala mare a României. El a fost inclus de Mirel Rădoi pe lista preliminară a fotbaliștilor care evoluează în afara campionatului intern pentru meciurile cu Germania și Armenia.

Astfel, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, Moruțan va fi în lotul României pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar care se dispută la începutul lunii octombrie.

Nu toată lumea însă este încântată de evoluțiile lui Moruțan din Turcia. Mijlocașul român a fost criticat de unul dintre cei mai importanți fotbaliști din ultimii 20 de ani ai naționalei Turciei.

Un rival istoric al Galatei îl critică pe fotbalistul român

Este vorba despre Volkan Demirel, fostul portar de legendă al celor de la Fenerbahce, marea rivală a lui Galatasaray. Acesta a spus că, dacă Moruțan ar fi fost un jucător de mare valoare, atunci el ar fi fost cumpărat de un club din Serie A. Așa cum, în viziunea lui, se întâmplă cu toți jucătorii români care confirmă în campionatul intern.

Unde merge un jucător bun care joacă în Liga României timp de 6-7 ani? Merge în Serie A. Nu cred că Moruțan va fi un jucător foarte bun”, a spus Volkan Demirel, citat de Goal Turcia.

De asemenea, și jurnaliștii turci au subliniat faptul că Moruțan a avut prestații mai modeste în ultimele două meciuri. Ei au scos în evidență faptul că românul a fost schimbat de Fatih Terim pe parcursul partidelor cu Trabzonspor și Alanyaspor.

Totodată, turcii se întreabă și dacă Olimpiu Moruțan ar trebui folosit în spatele atacantului sau în banda dreaptă de către antrenorul lui Galatasaray pentru a da un randament cât mai bun.