Olimpiu Moruțan, desființat de Valeriu Iftime după ultimele prestații de la Galatasaray: „E rupt de realitate, nu-l văd fotbalist”

Olteanu Ștefan / 12.01.2022, 13:01

Olimpiu Moruțan (22 de ani) traversează o formă slabă în tricoul lui Galatasaray, iar Valeriu Iftime, fostul său patron, l-a criticat dur. Șeful clubului FC Botoșani spune că Moruțan are probleme de atitudine și din această cauză a încetat să mai aibă prestații bune în tricoul formației din Turcia.

De la „cel mai bun din România”, la „nu-l văd fotbalist”. Cum l-a dezamăgit Olimpiu Moruțan pe Valeriu Iftime, după transferul său la Galatasaray

Olimpiu Moruțan a avut parte de un început promițător la Galatasaray, reușind să se remarce cu două goluri și o pasă decisivă în primele opt meciuri jucate, însă ulterior evoluțiile sale au scăzut și Valeriu Iftime, fostul său patron de la FC Botoșani, crede că este o problemă de atitudine a jucătorului.
Iftime, care în urmă cu aproximativ un an credea despre Moruțan că „va fi cel mai bun din România pe postul lui”, a ajuns acum să spună despre fostul său jucător că „e rupt de realitate” și că „nu-l vede fotbalist”.

El a fost concentrat două luni, după care credea că vin de la Dumnezeu toate. Copilul e rupt de realitate. Faptul că nu joacă bine pe acolo, eu nu-l văd fotbalist. Vii la Galata, ești cel mai bun, punct”, a spus Valeriu Iftime pentru sport.ro.

Trei goluri și patru pase decisive a reușit Moruțan, în 23 de meciuri jucate pentru Galatasaray. Situația sa la formația turcă va fi din ce în ce mai dificilă, după ce turcii au anunțat că Fatih Terim a fost demis de la echipa Cim Bom.

În urmă cu aproximativ un an, Valeriu Iftime era încântat de potențialul lui Moruțan

În sezonul 2020 – 2021, Olimpiu Moruțan a reușit să înscrie opt goluri și să ofere 16 pase decisive în tricoul lui FCSB. La acel moment, Valeriu Iftime, care încă mai deținea un procent de 9% dintr-un viitor transfer al lui Moruțan, se grăbea să spună despre tânărul mijlocaș că „va deveni cel mai bun din România pe postul său”.

Moruțan e un tip modest și profesionist. E un jucător care-și va fructifica talentul. Dacă va juca „număr 10”, va deveni cel mai bun din România pe postul său. L-ați văzut că el e un tip altruist. El pasează decisiv, nu e făcut pentru goluri”, spunea Valeriu Iftime.

3.5 milioane de euro a încasat FCSB de pe urma plecării lui Moruțan la Galatasaray. Din această sumă, o parte de bani va ajunge și către patronul lui FC Botoșani:

Suma de bani e rezolvată. Am avut un dialog cu domnul Becali și niciodată n-am avut probleme financiare cu dânsul”, a mai spus Valeriu Iftime, conform sursei menționate mai sus.

FC Botoșani l-a cedat pe Olimpiu Moruțan la FCSB, în iulie 2018, în schimbul a 1.2 milioane de euro.

Regrete majore pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Românii de la Galatasaray i-au transmis mesaje lui Fatih Terim.