Olimpiu Moruțan este sultan la Istanbul. Internaționalul român a fost din nou decisiv pentru Galatasaray în Europa League și a egalat un record vechi de 8 ani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.10.2021, 10:20
Olimpiu Moruțan este sultan la Istanbul. Internaționalul român a fost din nou decisiv pentru Galatasaray în Europa League și a egalat un record vechi de 8 ani

Olimpiu Moruțan își continuă forma fantastică arătată în ultimele săptămâni la Galatasaray. Mijlocașul ofensiv român a fost ținut pe banca de rezerve de Fatih Terim la meciul din deplasare cu Lokomotiv Moscova din etapa a treia a fazei grupelor din Europa League.

Olimpiu Moruțan, pasă de geniu, fără preluare, la singurul gol al meciului

Internaționalul român în vârstă de 22 de ani a fost introdus pe teren abia în minutul 76. Suficient însă pentru a decide soarta meciului.

Doar 6 minute mai târziu, Olimpiu Moruțan a pasat decisiv la singurul gol al meciului, marcat de Kerem Akturkoglu. Finalizarea fotbalistului Galatei a venit la capătul unei faze colective foarte bune realizate de turci.

Mingea a trecut pe la mai mulți jucători, inclusiv pe la Alexandru Cicâldău, înainte ca Moruțan să decidă partida cu pasa sa de geniu fără preluare.

Victoria de la Moscova a dus Galatasaray pe primul loc al grupei E din Europa League. Gruparea Cim Bom a adunat 7 puncte după primele 3 meciuri și are șanse foarte mari să se califice în fazele eliminatorii.

Locul secund este ocupat de Lazio, cu 4 puncte. Olympique Marseille are 3 puncte, iar Lokomotiv Moscova este codașa grupei, cu doar un punct. Etapa viitoare, rușii vor căuta revanșa pe terenul Galatei.

Record de 8 ani egalat de fostul fotbalist de la FCSB

Potrivit Opta Sports, Olimpiu Moruțan este primul jucător al lui Galatasaray care oferă o pasă decisivă într-un meci de cupe europene după ce a fost introdus pe teren în ultima parte a meciului din 2013 până în prezent.

Ultima dată această performanță a fost reușită de Nordin Amrabat în 2013, într-un meci de Champions League contra lui Real Madrid.

Curg laudele la adresa lui Olimpiu Moruțan

Prestația mijlocașului român i-a atras laudele lui Fatih Terim. După meci, legendarul antrenor turc i-a lăudat pe Moruțan și pe Kerem, autorul golului, pentru evoluțiile de până acum.

De asemenea, „Împăratul” s-a arătat optimist referitor la faptul că are în echipă mulți jucători tineri, care pot să progreseze foarte mult pe viitor.

Nu i-am permis adversarei să joace. Moruțan, Kerem și întreaga echipă au dat tot ce au mai bun încă de la începutul sezonului. Sunt fericit că am înscris un gol care reflectă fotbalul pe care dorim să-l jucăm.

Este normal ca această echipă tânără să greșească, să se sperie din timp în timp, dar jucătorii progresează cu pași uriași. Ne-am apărat bine, iar în a doua repriză rolurile s-au inversat. Am făcut câteva schimbări care au adus unele faze foarte frumoase. Am avut multe șanse de gol.

Suntem pe cale de a deveni o echipă bună, cu jucători tineri și jucători cu experiență. Sigur, încă avem neajunsuri, dar să fii lider în Europa cu 7 puncte nu este ceva de subestimat. Orice ar spune oamenii, grupa asta cu echipe precum Lazio, Marseille și Lokomotiv este una de Liga Campionilor. Vreau să-mi felicit jucătorii”, a spus Fatih Terim pentru Galatasaray TV.

Mai mult, unul din membrii Consiliului de Administrație de la Galata l-a elogiat pur și simplu pe Moruțan. Reșit Omer Kukner s-a arătat extrem de entuziasmat după meci de calitățile tehnice ale românului și de faptul că își scoate cu ușurință adversarii din joc.

După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?”, a scris acesta pe pagina personală de Twitter.

Transferul lui Moruțan produce un scandal pe axa Galatasaray – FCSB. Gigi Becali nu a luat banii pe fostul său jucător