Omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor: „El m-a ajutat să vin aici”

Gabriel Peneș 27.01.2021, 18:56
Omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor: „El m-a ajutat să vin aici”

Prima ligă din Turcia  s-a îmbogățit cu un antrenor român. Omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor a fost tot un tehnician din țara noastră. „El m-a ajutat să vin aici”, a declarat Super Dan într-un interviu pentru presa turcă, citat de sport.hotnews.ro.

Omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor

Dan Petrescu, fostul antrenor al campioanei CFR Cluj, are deja trei meciuri pe banca tehnică a celor de la Kayserispor. E drept, a înregistrat două înfrângeri și doar o victorie. La ora actuală, formația din Kyseri, fostul oras Cesareea din perioada Imperiului Roman, este pe locul 17. E la egalitate cu Genglerbirligi, ocupanta primului loc retrogradabil din Super Lig. Campionatul este lung, însă, iar „Bursucul” va avea timp să obțină rezultatele scontate de conducătorii clubului. Într-un interviu acordat presei din Turcia, Petrescu a dezvăluit cine este persoana care l-a determinat să aleagă campionatul turc.

Românii au avut perioade de succes în Turcia, mai ales Mircea Lucescu, care a condus cluburi mari. E antrenorul meu preferat, l-am urmărit întotdeauna și, în ciuda vârstei, este la cel mai înalt nivel. Marius Șumudică mi-a spus multe lucruri pozitive despre Turcia și campionatul de aici. Mi-a spus că este o ligă de calitate, peste nivelul României și mult mai dificilă”, a declarat Dan Petrescu pentru Sporx, citat de sport.hotnews.ro.

Omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor
Marius Șumudică e omul care l-a făcut pe Dan Petrescu să accepte oferta de la Kayserispor/Sursa Foto: Eurosport

„El m-a ajutat să vin aici”

Dan Petrescu a mărturisit că Șumudică este cel care, finalmente, l-a convins să preia o echipă turcă.

Atunci mi-am spus că trebuie să plec în Turcia. Discuția cu Șumudică m-a ajutat să vin aici. Îmi doresc să am succes, la fel ca ceilalți antrenori români. Sper să rămân pentru o perioadă lungă la Kayserispor. Obiectivul meu principal e să salvez echipa de la retrogradare. Nu mă gândesc la altceva, vom discuta din sezonul viitor, dacă vom rămâne în prima ligă”, a mai spus el.

Marius Șumudică a descoperit la Rizespor un focar de coronavirus

Marius Şumudică a semnat săptămâna trecută cu Rizespor. Astfel, el a revenit în Super Lig la mai puţin de două săptămâni de la despărţirea cu iz de telenovelă de Gaziantep. Antrenorul român a câştigat primul meci la Rizespor, scor 3-0, chiar contra fostei sale echipe. Dar Șumi și-a ghidat echipa de acasă, din România, el neputând ajunge în Turcia. Motivul: un focar de infecție apărut la Rizespor. Cel puțin nouă fotbaliști au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, cei mai mulți dintre ei fiind anunţaţi joi (șase). În al doilea meci, noua echipă a lui Șumudică a reușit, totuși, un egal pe terenul celor de la Basaksehir.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe