Omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică, se ia și de Gică Hagi! Afirmații uluitoare la adresa „Regelui”: „E mai bun ca Hagi”

Catinca Giosanu 19.01.2021, 16:19
Omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică, se ia și de Gică Hagi! Afirmații uluitoare la adresa „Regelui”: „E mai bun ca Hagi”

Erman Toroğlu, omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică, se ia și de Gică Hagi. Care este motivul pentru care controversatul analist turc s-a luat de fotbalistul român?

Omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică, se ia și de Gică Hagi

Deși este cel mai valoros fotbalist străin care jucat vreodată în Süper Lig, Gică Hagi a fost desconsiderat de  Erman Toroğlu.

Jurnalistul turc care l-a numit pe Marius Șumudică „țigan”, este de părere că Mesut Özil, transferat acum la Fenerbahçe, l-a depășit pe Gică Hagi.

Mesut Özil este un fotbalist german, care joacă pe post de mijlocaș. În prezent, sportivul este pe coperta tuturor ziarelor turcești. Principalul subiect al discuțiilor este despre fotbalul de la Istanbul. Fotbalistul intenațional s-a despărțit recent de Arsenal și a semnat pe trei ani și jumătate cu Fenerbahçe.

Omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică s-a luat și de Gică Hagi / Foto: Captură Digi Sport
Omul care l-a făcut „țigan” pe Șumudică s-a luat și de Gică Hagi / Foto: Captură Digi Sport

”Mesut e mai bun decât Hagi”

Bărbatul care a fost acuzat de rasism după ce l-a numit pe Marius Șumudică „țigan cerșetor” în scandalul antrenorului cu Gaziantep l-a jignit pe Gică Hagi. Acesta a spus, în direct, că „dacă vorbim de carieră, Özil a fost peste Hagi și Alex”.

Pentru cei care nu-l știu pe brazilianul Alex de Souza, sportivul este considerat numărul 1 all-time la Fener.

Nu doar Toroğlu a vorbit în presa turcă despre Özil și Hagi. Într-un interviu pentru cotidianul Fotomaç, Dževad Prekazi, care evoluat împotriva lui Hagi în acea semifinală Steaua – Galata (1-1, 4-0), din Cupa Campionilor Europeni 1988-1989, a făcut următoarele afirmații:

”Mesut a fost campion mondial și fotbalistul anului în Germania. Sigur că e mai bun decât Hagi”, a afirmat ex-mijlocaș la Galatasaray.

Özil versus Hagi

De-a lungul timpului, Özil l-a depășit pe Hagi la victoriile cu naționala. În 2014, sportivul a cucerit titlul mondial, fiind pe locul 3 la CM 2010. În schimb, Gică Hagi a fost la un sfert de finală la turneul final din 1994. Avantajul neamțului a făcut parte dintr-o selecționată mai puternică.

La nivel de club însă, Hagi e mai presus de Özil. Românul a obținut mai multe trofee (18-8), inclusiv trei europene. De asemenea, el a dat mai multe goluri și la club (283-89), și la națională (35-23). În plus, Gică a fost al 4-lea în topul Balonului de Aur, în 1994.

Urmăriți Playsport.ro și pe