Omul înjurat și scuipat de Gică Hagi a murit într-un mod dramatic! Cum s-a stins unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai României

Ștefănescu Dragoș 18.04.2022, 14:14
Omul înjurat și scuipat de Gică Hagi a murit într-un mod dramatic! Cum s-a stins unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai României

Bogdan Bănuță a fost unul dintre marile talente ale fotbalului românesc. Considerat de mulți ca fiind ”mai talentat decât Hagi”, el a avut un sfârșit tragic, la doar 26 de ani.

Bogdan Bănuță, unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc

Bogdan Bănuță a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști pe care i-a avut fotbalul românesc. Mijlocașul a fost considerat de mulți ca fiind ”mai talentat decât Hagi”.

Bogdan Bănuță s-a născut pe 19 august 1965, la Pitești, județul Argeș, reamintește gsp. Încă de mic a dat dovadă de un talent imens în activitățile sportive, inițial practicând tenisul. Fiind atras de fotbal, el a ajuns ulterior sub comanda lui Mihai Ianovschi, unde a impresionat prin calitățile sale. Crescut la ”Luceafărul”, Bănuță a fost coleg cu Gică Hagi, dar cei doi nu au dezvoltat o relație prea bună.

Revenit la Pitești, Bănuță a fost trimis la echipa Dacia Pitești chiar de către marele Gicu Dobrin, care în acea perioadă era antrenorul lui FC Argeș. În ciuda evoluțiilor foate bune în Liga a 2-a nu a fost chemat la FC Argeș decât după un an și jumătate, când avea deja 18 ani. Pentru argeșeni a jucat timp de șapte sezoane, devenind unul dintre idolii suporterilor. În ciuda faptului că a evoluat atâta timp la echipa piteșteană, Bănuță nu a fost apreciat la adevărata sa valoare de conducerea clubului. Astfel, în 1990 a plecat la Inter Sibiu. Din păcate, a apucat să joace doar un an pentru echipa sibiană. Pe 18 aprilie 1992, auotcarul ce transporta echipa lui Inter Sibiu a fost implicat într-un grav accident rutier pe drumul spre Bistrița. Autocarul s-a răsturnat între Sibiu și Mediaș, la Șeica Mare, iar Bogdan Bănuță și Radu Gabriel Năstase și-au pierdut viața.

Bogdan Bănuță, rivalul lui Gică Hagi. Cei doi nu aveau o relație bună

Bogdan Bănuță și Gică Hagi au fost colegi la „Luceafărul”. Cei doi fotbaliști erau mereu comparați, jucând practic pe posturi similare. În ciuda faptului că au făcut primii pași în fotbal împreună, Bănuță și Hagi nu au dezvoltat o relație prea bună. Ulterior, devenind adversari pe teren, cei doi au avut numeroase dueluri de foc. A rămas în folclorul fotbalului românesc modul în care Bănuță îl anihila de fiecare dată pe Hagi. Astfel, el a primit porecla de „Umbra lui Hagi”. Fratele mai mare al lui Bogdan Bănuță a rememorat secvențe din acele partide.

A prins multe meciuri bune, într-adevăr. Țin minte că a făcut un meci excepțional cu Sportul Studențesc, cred că în 1986. Cunoscându-l foarte bine pe Hagi de la lotul de tineret, stătea lângă el și îl ținea om la om. L-a marcat foarte bine, iar Hagi n-a făcut nimic.

În același timp, avea incursiuni foarte rapide pe extremă, centrări foarte bune. Bogdan a și înscris în acel meci. Dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, a băgat-o direct în vinclu. Titlul din ziarul «Sportul» a fost chiar despre fratele meu.

Bogdan nu-l avea la suflet din cauza egoismului exagerat al acestuia și din cauza caracterului său în relația cu colegii de echipă.

Când erau adversari, Bogdan l-a anihilat de cele mai multe ori. Nervos, Hagi îl înjura, îl scuipa sau îl călca intenționat pe Bogdan. Când a murit, Hagi s-a lăudat la televiziune că va trimite un ajutor în bani familiei, ajutor pe care nu l-a trimis niciodată”, a declarat Leonard Bănuță.