„Omul-orchestră” al Barcelonei s-a mutat la PSG, alături de Leo Messi. Persoana despre care niciodată nu s-a discutat

Moldoveanu Camelia / 27.09.2021, 16:14

Leo Messi traversează o perioadă dificilă la PSG, însă omul din spatele succesului său a venit la Paris. El este cel despre care nimeni nu vorbește, însă a stat mereu în umbra starului argentinian și l-a sfătuit pentru a lua cele mai bune decizii. Cel pe care mulți îl numesc „realizatorul” sau „omul-orchestră” al Barcelonei.

„Clanul Messi”. Omul pe care mulți îl numesc „omul-orchestră” al Barcelonei

După ce a fost scos de pe teren în minutul 76, din meciul contra Lyon, Messi s-a aflat pentru ceva vreme departe de antrenamentele lui Mauricio Pochettino. Argentinianul a acuzat unele probleme la picior și a fost sub supravegherea medicilor. El a fost absent din meciurile contra Metz și Montpellier, însă la ultimul și-a încurajat colegii din tribuna oficială. Leo Messi a venit însoțit de Antonella și copiii săi. El a fost văzut discutând și cu tatăl lui Neymar, însă o altă persoană apropiată numărului 30 a atras atenția.

Din „Clanul Messi” fac parte: Jose, tatăl fotbalistului; Rodrigo, fratele; Antonella și acest domn care s-a așezat la meciul cu Montpellier chiar lângă starul argentinian. El este Pepe Costa și a fost fotografiat de nenumărate ori alături de familia lui Messi. Unii îl numesc „realizatorul Barcelonei” deoarece el se ocupa cu găsirea de soluții pentru echipa de fotbal, însă cu timpul s-a dedicat doar carierei lui Messi. Costa este astăzi, mai ales, purtător de cuvânt, dar și însoțitor, manager și dacă este necesar bodyguard.

Pepe Costa, venit de urgență la PSG

Pepe Costa este un fost fotbalist care s-a retras din carieră jucând pentru academia de tineri a FC Barcelona. El a rămas în lumea fotbalului și în 2003, sub conducerea lui Joan Laporta, a fost numit conducător al biroului de servicii pentru jucători. Atunci s-a apropiat de Messi și s-a menținut mulți ani în echipa staff-ului Barcelonei. El se ocupa, practic, de integrarea fotbaliștilor în oraș și club. Treptat a devenit tot mai apropiat de Messi, deplasându-se de plăcere cu fotbalistul în Argentina pentru meciurile echipei naționale și de multe ori înlocuindu-l chiar și pe kinetoterapeutul personal.

Messi șu Pepe sunt mai mult decât prieteni, fotbalistul considerându-l pe cel din urma ca fiind un al doilea tată. Acest lucru se poate observa și în noile poze pe de Parc des Princes, unde Costa a ajuns de urgență pentru a fi aproape de Messi. A lăsat Barcelona în urmă, mulți ani de muncă și dragoste pentru clubul catalan pentru a fi aproape de starul argentinian în noua aventură.

Alvoro, fiul lui Pepe Costa, este cel care l-a ajutat pe Neymar să se integreze la Barcelona deoarece a trăit o perioadă destul de lungă în Brazilia. Dat fiind faptul că Neymar și Messi sunt foarte apropiați, probabil Pepe are o parte din „vină” pentru această prietenie care a străbătut ani, echipe și până la urmă s-au regăsit unde nimeni nu s-ar fi așteptat, la PSG. Se pare că toată lumea încearcă să depună eforturi pentru acomodarea „Purecelui” pe Parc des Princes.