Opt variante pentru înlocuirea lui Adrian Mutu la naționala de tineret. “Pe 15 iulie se va cunoaște numele”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 23:25
Opt variante pentru înlocuirea lui Adrian Mutu la naționala de tineret. “Pe 15 iulie se va cunoaște numele”

Federația Română de Fotbal ia în calcul opt variante pentru înlocuirea lui Adrian Mutu la naționala de tineret. „Briliantului” i-a expirat contractul după Campionatul European din Ungaria și Slovenia și a ales să nu îl mai prelungească. El a decis să se întoarcă în fotbalul de club. A semnat un contract cu nou-promovata FC U Craiova.

Mutu a calificat naționala U21 a României la al doilea Campionat European consecutiv după cel din 2019. Atunci, în Italia echipa a fost pregătită de actualul selecționer al naționalei mari, Mirel Rădoi. Sub comanda lui Mutu, „tricolorii mici” au avut o prestație foarte bună în Ungaria și au fost aproape să treacă din nou de grupe. România a terminat grupa cu același număr de puncte cu Germania și Olanda, respectiv 5, dar a părăsit competiția din cauza golaverajului inferior.

Adrian Mutu a calificat echipa U21 a României la Campionatul European din Ungaria și Slovenia
Adrian Mutu a calificat echipa U21 a României la Campionatul European din Ungaria și Slovenia

Opt variante pentru înlocuirea lui Adrian Mutu la naționala de tineret. “Pe 15 iulie se va cunoaște numele”

A trecut destul de mult timp de când naționala de tineret a României a rămas fără selecționer. Cu toate acestea, Federația Română de Fotbal nu pare să se grăbească deloc în acest sens. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat că există o listă cu mai multe nume, dintre care se va alege noul selecționer. De asemenea, el a explicat că Federația nu are voie să negocieze cu antrenori aflați sub contract. Astfel, oficialii trebuie să se orienteze către tehnicieni care nu au nici un angajament în acest moment.

Până pe 15 iulie se va ști numele selecționerului la U21. Avem 8 nume pe listă, nu ne permitem să interferăm și să abordăm antrenori sub contract, FRF nu are voie să facă asta. Ne uităm la antrenori fără contract”, a spus Mihai Stoichiță pentru Digi Sport.

Cum a început cariera de antrenor a lui Adrian Mutu

Ajuns la 42 de ani, Adrian Mutu a preluat naționala de tineret a României în ianuarie 2020, la două luni după ce Rădoi a fost numit selecționerul primei reprezentative. De atunci, Mutu a fost pe bancă la șapte meciuri și a înregistrat trei victorii, trei egaluri și o înfrângere.

Înainte de această  aventură, Mutu a mai pregătit pentru o scurtă perioadă pe FC Voluntari. El a fost numit pe finalul sezonului 2017-2018 și a reușit să salveze echipa de la retrogradare după un baraj cu Chindia Târgoviște, echipă aflată în acel moment în Liga 2. FC Voluntari a reușit să se impună dramatic la loviturile de departajare și a râmas în Liga 1. La scurt timp după aceea, Mutu a fost demis.

Ulterior, el a mai pregătit echipa de rezerve a lui Al Wahda, înainte de a fi numit la naționala de tineret. Înainte să înceapă drumul în antrenorat, Mutu a încercat o carieră la nivel administrativ. El a fost pentru o scurtă perioadă președintele lui Dinamo, înainte de a merge alături de Cosmin Contra la Federația Română de Fotbal.