“Ori ne lipsește, ori nu ne lipsește?” Ce spune Marica despre neconvocarea lui Ianis la națională

Bogdan Solomon 28.03.2023, 14:45
“Ori ne lipsește, ori nu ne lipsește?” Ce spune Marica despre neconvocarea lui Ianis la națională

Neconvocarea lui Ianis Hagi pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la Euro 2024 continuă să genereze reacții dure în fotbalul românesc. Ciprian Marica se înscrie la rândul său pe lista celor care contestă decizia selecționerului.

Neconvocarea lui Ianis la națională, de neînțeles pentru Marica: „Ori ne lipsește, ori nu ne lipsește?”

Fostul atacant al tricolorilor a mărturisit că nu își poate explica motivele pentru care Ianis a fost ignorat complet de această dată, cu atât mai mult cu cât era până nu demult un jucător important în angrenajul echipei naționale, după cum însuși Edi Iordănescu afirma în aparițiile sale publice. Mijlocașul lui Rangers s-a refăcut după accidentare și se antrenează normal alături de colegi, dar nu a fost trecut nici măcar pe lista preliminară pentru dubla cu Andorra și Belarus.

„Știi cum suntem noi? Îmi aduc aminte de declarațiile selecționerului, care spunea ‘Mamă, ne lipsește Ianis Hagi, ce ne facem fără el?’ Acum, Ianis e sănătos și i se spune să mai aștepte puțin.

Păi, ori ne lipește, ori nu ne lipsește? Te bazezi pe el? Nu trebuie să intre și el în angrenajul echipei naționale? Cei de acolo pot spune că n-a jucat suficient, dar Rus a jucat suficient? Dacă era jucător important pentru națională, Ianis Hagi ar fi fost măcar pe lista naționalei, dacă nu în lot.

Înțeleg că ar fi primit un mesaj că nu e. Când era accidentat era încurajat, i se spunea că e bun și că abia este așteptat să revină. Acum, îi dă mesaj că la următoarea acțiune… Înțeleg că Edi Iordănescu nu-l cunoaște pe Ianis Hagi, nu a făcut niciun antrenament sub comanda lui, doar au vorbit la telefon de câteva ori”, a declarat Ciprian Marica, la Digi Sport.

Și Rodion Cămătaru face lobby pentru revenirea lui Ianis Hagi la națională

Un alt nume de referință din fotbalul nostru care s-a arătat nemulțumit de hotărârea lui Edi Iordănescu de a nu-l convoca pe Ianis Hagi este Rodion Cămătaru. Acesta nu doar că insistă pentru revenirea mijlocașului, dar chiar afirmă răspicat că echipa națională va avea mult de câștigat prin prezența lui în teren.

„Fiți convinși că o să fim și mai puternici atunci când îl vom avea și pe Ianis Hagi apt sută la sută. S-a făcut cam mare tam-tam pentru spusele lui Gică Hagi. El nu a cerut ca Ianis să fie luat și să fie titular. Nici nu se putea așa ceva.

El nu mai jucase de mai bine de un an. Gică s-a plâns că Ianis nu a fost nici măcar pe lista lărgită. Însă, eu cred că Edi nu l-a trecut pe acea listă pentru că știa clar că Ianis nu o să aibă nicio șansă să fie luat”, a declarat fostul mare internațional și atacant al Craiovei Maxima, pentru prosport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe