Ovidiu Burcă, laude pentru Oțelul Galați. Dinamo nu a mai câștigat în campionat de patru etape și a ajuns la retrogradare

Cristian Stan 28.09.2023, 15:06
Ovidiu Burcă, laude pentru Oțelul Galați. Dinamo nu a mai câștigat în campionat de patru etape și a ajuns la retrogradare

Oțelul Galați – Dinamo București este duelul care deschide runda cu numărul 11 din Superliga.

Ovidiu Burcă (43 ani) a prefațat confruntarea cu echipa lui Dorinel Munteanu și a ținut să tragă un semnal de alarmă către elevii săi.

Ovidiu Burcă, vorbe la superlativ pentru omologul de pe banca oțelarilor

Dinamo București a scos doar un punct în meciul din Cupa României, 1-1, acasă, cu FCU Craiova, iar în acest moment a ajuns la o serie de 4 meciuri fără victorie. Este o situație alarmantă în Ștefan cel Mare, mai ales că echipa se află pe penultimul loc, cu 8 puncte adunate în 10 partide, iar în meciul de mâine seară, unul programat la ora 21:00, va da piept cu o formație aflată pe val.

Sub comanda lui Dorinel Munteanu, echipa moldavă nu a simțit gustul înfrângerii în ultimele 9 meciuri oficiale, ultima fiind înregistrată cu FCSB, în urmă cu 2 luni, scor 0-2.

Prezent la conferința de presă, Ovidiu Burcă, antrenorul câinilor, se așteaptă la multă agresivitate din partea adversarilor, dar, totodată, îi felicită și pentru felul în care tratează faza defensivă.

Va fi un meci intens, cunosc foarte bine modul în care oamenii din Galaţi trăiesc pentru fotbal. Am lucrat acolo o bună perioadă de timp şi cunosc foarte bine pasiunea oamenilor pentru fotbal. Sunt convins că ne va aştepta un stadion plin, un meci intens, pentru că Dorinel din punct de vedere al agresivităţii pregăteşte echipele la un nivel ridicat, uneori la limita superioară a regulamentului.

Şi prin prisma asta ne va aştepta un meci dificil. Din punct de vedere defensiv, echipele lui Dorinel Munteanu sunt foarte bine pregătite. Anul trecut ne-am întâlnit de trei ori şi ştiu foarte bine cum pregăteşte jocurile, e atent la toate detaliile. E o echipă care pe contraatac poate fi letală, la fel a fost şi la Craiova. Va trebui să ne luăm măsuri.”, a spus Ovidiu Burcă.

Legat de rezultatele echipei din ultima perioadă, tehnicianul, care a adus-o pe Dinamo înapoi în prima ligă, consideră că acestea sunt efectele unui proces de tranziție.

Noi încă suntem într-un proces de tranziţie, nu putem spune că suntem o echipă aşezată, solidă, dar am arătat că facem progrese de la meci la meci. Suntem într-n moment de reconsolidare a echipei şi uneori rezultatele vin mai greu, dar ce mă interesează este ca de la meci la meci echipa să arate progres.

Şi cred că în ultimele meciuri, chiar dacă nu am obţinut victoria, am arătat că echipa face progres. Trebuie să continuăm pe drumul ăsta şi la un moment dat vor veni şi victoriile, sunt convins de lucrul ăsta.”, a concluzionat antrenorul dinamoviștilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe