Palmă pentru Mircea Rednic după ce a fost dat afară de la Dinamo. Noul antrenor al „câinilor”, șansă pentru un „renegat”

Bădulescu Silvian / 08.01.2022, 12:52
Palmă pentru Mircea Rednic după ce a fost dat afară de la Dinamo. Noul antrenor al „câinilor”, șansă pentru un „renegat”

Flavius Stoican s-a întors pe banca tehnică a lui Dinamo București pentru a treia oară. Acesta pornește la drum, într-o nouă perioadă și este hotărât să dea încă o șansă mai multor fotbaliști pe care Mircea Rednic i-a exilat.

Constantin Nica, reprimit în lot

Pe lângă Steliano Filip și Cosmin Matei, jucători pe care „Puriul” ar fi vrut să-i îndepărteze de la club în această perioadă de transferuri, Flavius Stoican este hotărât să-i mai dea o șansă și lui Constantin Nica. Fundașul dreapta crescut în „Ștefan cel Mare” a jucat doar o partidă, în Cupa României, cu FC Argeș, de când s-a întors în „Groapă”.

Echipa nu are un fundaș dreapta de bază, iar în acea poziție au fost folosiți, pe rând, Andrei Radu, Giani Crețu sau Deian Sorescu. Poate cu excepția lui Deian, a cărui poziție în teren este o veșnică discuție, niciunul nu a dat randamentul scontat. Astfel, Nica, jucător pe care Dinamo primea 1,6 milioane de euro în 2013, se antrenează din nou cu prima echipă, conform celor de la digisport.ro.

La antrenamentele primei echipe se află și Cătălin Țîră, un alt jucător pe care Mircea Rednic l-a trimis să se antreneze separat în prima parte a sezonului. Pe final, el a fost reprimit în lot, din cauza diverselor probleme de lot, dar nu a rupt gura târgului.

„Nica și Țîră se antrenează separat. Nu m-au convins”

Mircea Rednic a fost dat afară de către Iuliu Mureșan, iar Flavus Stoican a fost adus „la 15 minute după ce am încheiat cu Rednic”, după cum a declarat acesta.

Nica și Țîră nu m-au convins. Se antrenează separat. Voi aduce jucători pe posturile astea. Am discutat cu Nica, el m-a sunat. Au venit cum au venit, eu decid. Nu trebuie să se supere nimeni, în momentul de față ei nu pot ajuta echipa. Nu am cerut să li se rezilieze contractul, dar le-am explicat că nu ne bazăm pe ei până la iarnă. Nica a vrut să joace cu Petrolul, asta e viața” declarat Mircea Rednic la momentul respectiv.

Până la meciul din Cupa României, din 26 octombrie 2021, Constantin Nica nu mai jucase un meci oficial din septembrie 2019. Atunci, el evoluase într-un FC Voluntari – Academica Clinceni, scor 1-2, din etapa a zecea a sezonului 2019/2020 din Liga 1.

Conform Transfermarkt, cota de piață a fundașului dreapta este de 25.000 de euro. Apogeul, din acest punct de vedere, l-a atins în 2013, la 20 de ani, când, legitimat la Atalanta, valora 900.000 de euro.