Părăsește Edi Iordănescu FCSB pentru a prelua naționala României? Antrenorul a dat răspunsul în direct

Ștefănescu Dragoș / 13.10.2021, 11:11
Părăsește Edi Iordănescu FCSB pentru a prelua naționala României? Antrenorul a dat răspunsul în direct

FRF este în căutarea unui nou selecționer după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la naționala României. Edi Iordănescu este unul dintre antrenorii de pe lista oficialilor de la federație. Antrenorul FCSB-ului a vrut să lămurească situația și a dat răspunsul imediat.

Părăsește Edi Iordănescu FCSB pentru naționala României?

Naționala României a câștigat luni seară înfruntarea cu Armenia, cu scorul de 1-0. Cele 3 puncte obținute de ”tricolori” dau șanse reale la calificarea în barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. În ciuda rezlutatului bun, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională în conferința de la finalul partidei cu Armenia. Selecționerul va părăsi banca tehnică a României după cele două meciuri capitale din luna noiembrie.

În această situație, conducerea FRF a început căutările pentru un nou selecționer. Printre numele vehiculate ca posibili înlocuitori ai lui Rădoi, se află și Edi Iordănescu. Tehnicianul FCSB-ului este însă implicat total la echipa roș-albastră și nu pare dispus să renunțe, pentru a prelua naționala României. Antrenorul a declarat în cadrul unei emisiuni că toată atenția sa este concentrată pe munca de la FCSB și nu este interesat de alte oferte.

Iordănescu are treabă multă la FCSB. M-am angrenat într-un proiect pe care mi l-am asumat, un proiect care e o provocare importantă pentru mine, dar nu e prima oară când intru în astfel de momente și în astfel de proiecte și cred că, cu cât munca va fi mai grea, pentru că nu este ușoară, chiar este o muncă grea și în final dacă ne vom îndeplini obiectivele și satisfacția va fi la fel de mare”, a declarat Edi Iordănescu, la Realitatea sportivă.

Mirel Rădoi pleacă de la națională după meciurile din noiembrie

Luni seară, după victoria obținută de România în fața Armeniei, Mirel Rădoi a uimit pe toată lumea prin anunțul pe care l-a făcut. Selecționerul a declarat că va pleca de la cârma României după cele două meciuri din noiembrie. Vestea este cu atât mai surprinzătoare având în vedere că ”tricolorii” au șanse reale de se califica la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi.