Budescu, out din primul „11” de la FCSB. Planurile lui Edi Iordănescu îl trimit pe mijlocaș pe banca de rezerve

Dragos Stefanescu 11.10.2021, 15:16
Budescu, out din primul „11” de la FCSB. Planurile lui Edi Iordănescu îl trimit pe mijlocaș pe banca de rezerve

Revenirea lui Constantin Budescu la FCSB a fost îndelung mediatizată și comentată. Fotbalistul a fost primit ca un adevărat star de toți fanii echipei. Însă ultimele reveniri din lotul roș-albaștrilor l-ar putea scoate pe Budescu din primul ”11” gândit de Edi Iordănescu.

Budescu, out din primul ”11” de la FCSB

Constantin Budescu (32 de ani) a fost adus la FCSB în urmă cu o lună de zile. Revenirea fotbalistului la clubul roș-albastru a fost întâmpinată cu mare bucurie de fanii echipei. Clubul a anunțat cu fast mutarea lui Budescu, pe care l-a numit ”artistul”.

După câteva evoluții neconvingătoare, situația lui Budescu la FCSB ar putea deveni extrem de delicată. Revenirile în lot ale jucătorilor accidentați va crea o concurență acerbă, pe care Budescu nu are multe șanse să o câștige.

După o perioadă în care nu s-a putut baza pe serviciile tuturor fotbaliștilor din cauza accidentărilor, Edi Iordănescu are parte de vești bune. Tenhnicianul îi va avea în sfârșit la dispoziție pe Octavian Popescu și Florin Tănase. Florin Tănase, căpitanul FCSB-ului dar și golgheterul campionatului din sezonul trecut, s-a accidentat la gleznă la sfârșitul lunii august, în meciul cu CFR Cluj. Refăcut după accidentare, Tănase va relua antrenamentele cu echipa și va putea fi în formă maximă la partida din campionat cu CS Mioveni. Revenirea lui Tănase îi reduce șansele de titularizare lui Budescu, amândoi având cam același profil de joc.

Un alt aspect care ar putea bloca titularizarea lui Budescu, este sistemul de joc ales de Edi Iordănescu. În cazul în care tehnicianul va decide să folosească sistemul 4-3-3, Budescu are șanse minime să prindă primul ”11” la FCSB. Dacă va fi folosit ca inter, Budescu are carențe când vine vorba de a face faza defensivă. Ca și concurenți i-ar avea pe Tănase și pe Darius Olaru, care au prima șansă în primul ”11”. Ca vârf de atac nu are cum să-i ia locul lui Claudiu Keșeru care este titular cert.

În zonele laterale, atacant stânga sau dreapta, randamentul lui Budescu ar fi unul scăzut fiindcă nu este un jucător de viteză, așa cum sunt Cordea, Vali Gheorghe și Florinel Coman.

Situația de la FCSB nu-l avantajează pe Budescu

O variantă pentru Budescu ar fi ca Edi Iordănescu să aleagă mai mult sistemul 4-4-2. Astfel, Budescu ar putea face cuplu cu Keșeru, însă în acest sistem, dacă n-ar fi unul dintre cei doi atacanți, Tănase n-ar putea avea alt rol. Și aici Tănase ar avea câștig de cauză în fața lui Budescu.

Regula jucătorului U21 este un alt aspect din cauza căruia Budescu ar putea avea de suferit. În momentul de față există doar două variante pentru U21, și anume Ianis Stoica și Perianu. Când își va reveni și Octavian Popescu, alături de Budescu ar putea rămâne pe banca de rezerve și Cordea, dar și Vali Gheorghe.

Cum ar putea arăta FCSB în 4-3-3: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, Radunovici – Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase – Oct. Popescu, Keșeru, Fl. Coman

Cum ar putea arăta FCSB în 4-4-2: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, S. Șerban – Cordea, Olaru, Ov. Popescu, V. Gheorghe – Keșeru, Fl. Tănase

Cum ar putea arăta FCSB în 4-2-3-1: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, Radunovici – Ov. Popescu, Șut (Olaru) – Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman – Keșeru

Urmăriți Playsport.ro și pe