Pe modelul David Popovici, Dinamo îi mai dă o lovitură rivalei CSA Steaua București. Ce sportive au ajuns în „Ștefan cel Mare”

Olteanu Ștefan 30.08.2022, 23:12
Pe modelul David Popovici, Dinamo îi mai dă o lovitură rivalei CSA Steaua București. Ce sportive au ajuns în „Ștefan cel Mare”

Continuă mișcările de „trupe” între rivalele Dinamo și CSA Steaua București, iar după David Popovici, alte două sportive au ales să lase clubul roș-albastru pentru a face pasul în „Ștefan cel Mare”. Este vorba despre atletele Stella Rutto (25 de ani) și Joan Chelimo Meli (31), ambele de origine kenyană.

Se înmulțesc sportivii care lasă CSA Steaua București pentru Dinamo. După David Popovici, două atlete au ajuns în „Ștefan cel Mare”

Plecarea lui David Popovici de la CSA Steaua București la Dinamo a fost doar începutul exodului pentru sportivii din cadrul clubului roș-albastru. Pe modelul tânărului înotător român, două atlete de la Steaua și-au încheiat colaborarea cu Clubul Armatei și, potrivit ultimelor informații din presa sportivă românească, au ajuns deja la un acord pentru a face pasul în „Ștefan cel Mare”.

Este vorba despre Stella Rutto și Joan Chelimo Meli, ambele de origine kenyană.

„Clubul nostru a luat hotărârea de a nu mai prelungi contractele atletelor de origine kenyană, Stella Rutto și Joan Chelimo Melli, precum și al antrenorului Carol Șanta”, a transmis clubul CSA Steaua, pe rețelele de socializare.

La scurt timp după apariția acestei informații, Orange Sport a aflat că ambele atlete au bătut deja palma cu Dinamo!

De ce s-au despărțit de Steaua! „Militarii” au dezvăluit motivul

În comunicatul emis, CSA Steaua a dezvăluit și motivul care a dus la încetarea colaborării cu Stella Rutto și Joan Chelimo Melli:

„Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt:
1. Sportivele au refuzat participarea la competițiile naționale desfășurate în anul 2022, nerespectând astfel obligațiile stipulate în contractele de activitate sportivă;
2. Comportamentul antrenorului Carol Șanta, în timpul derulării contractului, a fost total contrar cu principiile și valorile clubului Steaua București. Mai mult decât atât, ne-au fost semnalate practici neloiale ale antrenorului față de cele două sportive.

Ca urmare a celor menționate mai sus, clubul Steaua București se dezice de astfel de practici, care pot aduce prejudicii de imagine celui mai important club sportiv din România”, a mai transmis Steaua.

David Popovici a părăsit CSA Steaua pentru a semna cu Dinamo

În septembrie 2021, imediat după a avut loc marea mutare, David Popovici a vorbit deschis despre trecerea la CS Dinamo:

„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă.

Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a spus Popovici, în 2021.

Cum a fost umilită Mihaela Buzărnescu de Steaua și Dinamo: „FCSB chiar m-au ajutat!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe