”Pe termen scurt, ca-n România, e greu!” Ionel Ganea, detalii despre revenirea în antrenorat. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 22.03.2023, 16:10
”Pe termen scurt, ca-n România, e greu!” Ionel Ganea, detalii despre revenirea în antrenorat. EXCLUSIV

Ionel Ganea, fost fotbalist la VFB Stuttgart, Bursaspor ori Wolves deține licența PRO, dar nu a mai antrenat din 2021, după ce a plecat de la Dunărea Călărași. Deși a avut o carieră de jucător cu destul de multe performanțe, ca antrenor nu a avut un succes prea mare.

În 2021, acesta o părăsea pe Dunărea Călărași, iar de atunci Ganea nu s-a mai întors pe banca de antrenori.

Revine Ionel Ganea în antrenorat?

Ganezul” susține că nu crede că va reveni pe banca unei echipe. Ionel Ganea anunță că ar fi deacord să preia un nou club doar dacă va fi pus în fața unui proiect pe termen lung, fiind sătul de experiențe ecsurte caracteristice fotbalului românesc.

”E cam greu să mai revin. Am avut oferte, dar le-am refuzat. Nu știu ce să zic. Dacă te bagi într-un prociect, e altceva, dar așa, pe termen scurt, ca-n România… Am avut, sezonul trecut am avut ofertă din prima ligă, două”, ne-a spus Ionel Ganea, în exclusivitate.

Ganea, discurs dur la adresa antrenorilor fără licență

În același timp, Ionel Ganea este supărat că există antrenori fără liceță care antrenează în prima divizie, considerând că ei primesc șansa de care nu beneficiază cei ce și-au definitivat studiile.

”La noi, în România, legile sunt făcute ca să le încalci. Nu vedeți că nu se face nimic, nu se sesizează nimeni. (…)

La noi s-au mai făcut licențe pe blat, care nu au jucat fotbal, s-au dat loviți, dar au făcut licența că a fost tata cu relații. Sunt care nu au studii medii și vor să fie angajați ca unul cu studii superioare. Se angajează oameni în sport care nu au nici 12 clase. Li se dau salarii peste unul cu studii superioare.

Dacă tu nu ai studii, în ce bază te angajează pe tine? Ai 12 clase făcute? Ai bacalaureatul luat? Despre ce vorbim? Vine o femeie de serviciu, care are 10 clase și care vrea să se angajeze pe postul tău. Ce încurajăm? Corupția, munca la negru… Asta se încurajează, munca la negru non-stop. Dacă tu nu ai studii, cum să vii să te angajeză ca unul cu studii superioare? Ce vină am eu că tu nu ai fost în stare să îți iei bacalaureatul, să faci 12 clase. Eu am urmat toți pașii: licența B, A, PRO. Ca să ce? Să vină unul fără studii care să fie plătit mai bine”, ne-a spus Ionel Ganea.

Urmăriți Playsport.ro și pe