Pentru cine a părăsit-o pe Simona Halep. După o perioadă de absență, Darren Cahill revine în circuitul tenisului mondial

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.06.2022, 11:49
Pentru cine a părăsit-o pe Simona Halep. După o perioadă de absență, Darren Cahill revine în circuitul tenisului mondial

După încheierea colaborării cu Simona Halep, Darren Cahill a pregătit-o pentru o scurtă perioadă de timp pe Amanda Anisimova. Iar acum, după ce parteneriatul cu jucătoarea din Statele Unite s-a încheiat prematur, antrenorul australian în vârstă de 56 de ani s-a reorientat către circuitul masculin.

Darren Cahill este noul antrenor al italianului Jannik Sinner

Astfel, el a început de ceva timp că colaboreze cu italianul Jannik Sinner, unul dintre reprezentanții de seama ai noului val din tenisul masculin mondial. În vârstă de doar 20 de ani, el a ajuns deja să ocupe la un moment dat locul 9 în clasamentul ATP. Cea mai bună poziționare a sa de până acum.

Darren Cahill chiar a menționat talentul fabulos al lui Sinner printre motivele care l-au determinat să înceapă această colaborare cu el. Din informațiile venite din presa italiană, cei doi au discutat pentru prima dată în timpul turneului de anul acesta de la Roma. Ulterior, discuțiile dintre ei au continuat și pe durata Grand Slam-ului de la Roland Garros. Și s-au materializat acum. Aspect confirmat chiar de Darren Cahill.

Ce l-a făcut pe antrenorul australian să accepte această nouă colaborare

Reputatul antrenor australian a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Jannik Sinner. Atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Cahill este convins că tânărul jucător are tot ceea ce îi trebuie pentru a ajunge rapid în topul tenisului mondial. Și pentru a îndeplini astfel visul unei întregi țări.

Este unul dintre cele mai interesante talente din tenis. I-am urmărit evoluția, chiar dacă nu de foarte aproape. De asemenea, este o persoană politicoasă, muncitoare și pasionată de ceea ce face. Aceste lucruri vor face munca mai ușoară.

Sper să aduc o parte din experiența mea în această colaborare și să-l ajut să crească pentru a ajunge la nivelul pe care îl merită. Este nevoie de răbdare și muncă, dar cu siguranță Jannik va ajunge la un nivel și mai înalt decât în prezent.

Am încercat mereu cu jucătorii mei următoarele. Să-i fac mai puternici din punct de vedere tehnic și mental. Să fie capabili să-și stăpânească tenisul și să-l îmbunătățescă. Apoi, urcarea în clasament va veni de la sine. Cu siguranță Jannik este deja foarte matur și știe ce-și dorește. Iar asta este o caracteristică a jucătorilor mari”, a spus Darren Cahill într-un interviu acordat celor de la Gazzetta dello Sport.

Declarație controversată făcută de Simona Halep despre Patrick Mouratoglou și Darren Cahill: „Aveam altă percepție”

 

Urmăriți Playsport.ro și pe