Pep Guardiola propune o revoluție la Barcelona! Trimite 4 jucători de la Manchester City pentru a-i ajuta pe catalani

Dragos Stefanescu 14.06.2021, 15:58
Pep Guardiola propune o revoluție la Barcelona! Trimite 4 jucători de la Manchester City pentru a-i ajuta pe catalani

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola și președintele Barcelonei, Joan Laporta au avut o întâlnire în Palma de Mallorca. Cei doi s-au aflat în capitala insulelor Baleare pentru a juca golf în cadrul turneului ”Legends Trophy”.

Planul lui Guardiola și Laporta

Potrivit lui Gerard Romero, jurnalist la postul catalan de radio RAC 1, Guardiola și Laporta au profitat de timpul petrecut împreună și nu au jucat doar golf. Cei doi au discutat despre posibilele transferuri pe care Manchester City și Barcelona le pot face. Se pare că Guardiola i-a propus președintelui catalanilor o listă formată din 7 jucători.

Dembele și Sergi Roberto doriți de Manchester City

Unul dintre jucătorii de pe lista propusă de Guardiola la Barcelona este Aymeric Laporte. După sosirea lui Ruben Dias la Manchester City, Laporte nu mai face parte din planurile lui Guardiola. Totodată catalanii au nevoie de un fundaș central care să le completeze defensiva.

De cealaltă parte, Pep Guardiola îi vrea pe Sergi Roberto și Ousmane Dembele la Manchester City.

Sergi Roberto (29 de ani) poate evolua ca fundaș dreapta sau mijlocaș de bandă sau central. El este cotat la 18 milioane de euro. Sezonul trecut a evoluat în 20 de partide pentru Barcelona reușind un gol și o pasă de gol.

Francezul Ousmane Dembele (24 de ani) mai are un an din contractul cu Barcelona. Juan Laporta încearcă să-i prelungească contractul considerându-l un jucător de viitor pentru gruparea de pe Camp Nou. Dembele este cotat la 50 de milioane de euro. El a fost cumpărat în 2017 de la Borussia Dortmund pentru 135 de milioane. Francezul are 11 goluri și 5 pase de gol în acest sezon în cele 44 de meciuri jucate pentru Barcelona.

Antrenorul spaniol ar dori să-i folosească ca monedă de schimb pe Bernardo Silva și Joao Cancelo care nu mai sunt doriți la City.

Fundașul dreapta portughez, Joao Cancelo (27 de ani) a jucat la City în ultimul sezon 43 de meciuri. El a reușit să înscrie 3 goluri și 5 assist-uri. Portughezul este cotat la 55 de milioane de euro.

Portughezul Bernardo Silva (26 de ani) poate evolua în centrul liniei de mijloc sau în bandă. În cele 45 de partide în care a jucat pentru City sezonul trecut, el a înscris 5 goluri și a dat 9 pase decisive. Este cotat la 70 de milioane de euro.

FC Barcelona a pus ochii pe Sterling

Barcelona este interesată și de aducerea mijlocașului ofensiv a lui Manchester City, Raheem Sterling. Presa spaniolă avertizează că o eventuală mutare a lui Sterling pe Camp Nou este ”o afacere foarte complicată”. Sub contract cu ”cetățenii” până în vara anului 2023, prețul englezului ar fi principalul impediment în calea unui transfer la Barcelona. Pentru a-l achiziționa, catalanii ar fi nevoiți să includă cel puțin doi jucători din propria curte în tranzacție.

Chiar dacă în ultima perioadă nu a mai fost titular incontestabil la Manchester City, Sterling rămâne unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei de pe Etihad Stadium.

Relația bună dintre antrenorul Pep Guardiola și președintele Barcelonei Joan Laporta ar putea înlesni câteva mutări între cele două echipe.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe