Pericolul care-l pândește pe Alexi Pitu după transferul în liga a doua franceză: „Nu-l va aștepta nimeni acolo”

Bordei Radu 25.01.2023, 12:05
Pericolul care-l pândește pe Alexi Pitu după transferul în liga a doua franceză: „Nu-l va aștepta nimeni acolo”

Alexi Pitu este marea lovitură a iernii, de pe piața transferurilor. Farul va obține de la Bordeaux 2 milioane de euro pentru fotbalistul de 20 de ani. Dacă în Superliga tânărul devenise un jucător important, acest lucru nu va mai fi valabil în Franța.

Greul de abia începe pentru Alexi Pitu. „Nu îl va aștepta nimeni acolo”

Gică Hagi a avut multă răbdare cu Alexi Pitu, înainte ca acesta să ajungă la un nivel ridicat. Acest lucru nu va mai fi valabil și în liga a doua din Franța. Fotbalistul crescut de Rege are exemplul lui Rareș Ilie, de la Nice. Acesta a plecat la 19 ani ca vedetă a Rapidului și nu s-a impus în Ligue 1. Este adevărat, Pitu merge într-o competiție mai puțin valoroasă dar chiar și așa va trebui să se adapteze repede.

El trebuie să fie conștient că va fi greu. Nu va sta nimeni după el să marcheze un gol după 70 de meciuri. Hagi a avut răbdare, dar acolo nu va mai fi cazul. Mă uit și la Rareș Ilie, la tot ce se întâmplă. Este greu pentru ei, mai ales că noi tot așteptăm un număr 10 de pe vreema lui Hagi. Și cred că vom mai aștepta 20 de ani, a declarat fostul fotbalist Robert Niță, pentru PRO TV.

Ce variante are Gheorghe Hagi pentru înlocuirea lui Pitu?

În locul lui Alexei Pitu, Gheorghe Hagi are doar variante riscante. Conform lui Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, există doi jucători, amândoi tineri, care l-ar putea înlocui pe Pitu.

La doar 16 ani, Enes Sali este văzut de ”Meme” drept principala alternativă pentru Alexei Pitu. Acesta a jucat șase meciuri în Superligă, marcând și un gol.

Al doilea jucător despre care spune Mihai Stoica că poate juca în locul lui Pitu este Kevin Doucoure, care a jucat în bandă, dar în dreapta, meciul cu FCSB din campionat, când a și marcat.

Sali! Doukoure a jucat puţin în dreapta cu noi şi ne-a dat şi gol, a declarat Mihai Stoica.

Alexei Pitu a adunat 20 de meciuri, cinci goluri și cinci pase de gol în Superligă anul acesta, fiind în cel mai bun sezon al carierei.

Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1. Are un contract foarte, foarte bun, crede-mă. El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect Germana, dar franceza o învață. Știe engleza”, a spus Gheorghe Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe