Peste cine a dat Simona Halep la Roland Garros. Susținători de top pentru marea sportivă din Constanța

Ștefănescu Dragoș / 24.05.2022, 23:33
Peste cine a dat Simona Halep la Roland Garros. Susținători de top pentru marea sportivă din Constanța

Simona Halep a înfruntat-o pe Nastasja Schunk în primul tur de la Roland Garros. Românca s-a impus cu ceva emoții și a obținut calificarea în turul secund al competiției. Simona a fost susținută din tribune de Nadia Comăneci și Ilie Năstase. Legendarii sportivi au fost asaltați de fani la intrarea în complexul de la Porte d’Auteuil.

Simona Halep a avut suporteri de lux la primul meci de la Roland Garros. Nadia Comâneci și Ilie Năstase au susținut-o pe marea noastră campioană

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a înfruntat-o pe Nastasja Schunk (18 ani, 167 WTA) în primul tur de la Roland Garros.

Partida a fost mai complicată pentru Simona Halep decât s-ar fi așteptat fanii ei. Meciul a început foarte prost pentru Simona, care s-a văzut condusă cu 3-0. Marea noastră campioană a revenit spectaculos și a câștigat setul cu 6-4. Manșa secundă a fost cu adevărat catastrofală pentru Simona, care a reușit să câștige un singur game. Astfel, Schunk s-a impus cu scorul de 6-1. Setul decisiv însă a fost la discreția Simonei care nu i-a mai dat nicio șansă nemțoaicei. Românca s-a impus cu 6-1. Astfel, Simona Halep a câștigat cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1 și s-a calificat în turul doi, unde o va întâlni joi pe chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA).

La meciul cu Nastasja Schunk, Simona Halep a avut parte de susținători de lux. Ilie Năstase și Nadia Comăneci au fost alături de marea noastră campioană la acest prim meci de la Roland Garros 2022. Cei doi sportivi legendari au fost asaltați de fani la intrarea în complexul de la Porte d’Auteuil. Ilie Năstase a celebrat evenimentul printr-un video postat pe contul personal de Instagram.

Încântat să mă întorc la Roland Garros alături de draga mea prietenă Nadia Comăneci”, a fost mesajul postat de Ilie Năstase pe contul de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilie Năstase (@ilienastaseofficial)

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk

La finalul partidei cu Nastasja Schunk, Simona Halep a oferit o scurtă declarație. Marea noastră campioană a explicat că a avut o misiune dificilă în fața nemțoaicei, care a jucat foarte agresiv. Simona le-a mulțumit fanilor care au susținut-o din tribune pe tot parcursul partidei.

În primul rând, vreau să le mulțumesc celor din public care au rămas până la final, e, într-adevăr, destul de rece. O atmosferă frumoasă, de care m-am bucurat, mai ales că în urmă cu an n-am jucat aici. Ea a lovit mingea puternic, n-a fost ușor, n-am reușit să rămân mereu suficient de atentă. Totuși, mă bucur că în final am câștigat. Mai mereu e greu în primul tur.

Vreau să joc mai bine în turul viitor. Mă concentrez asupra acestui lucru, vreau să dau totul și să lupt, așa cum am făcut și azi. Mă bucură faptul că lumea mă susține, am avut mereu parte de un public grozav aici, acum chiar am un antrenor francez, probabil voi învăța limba în viitor și vom putea vorbi în franceză”, a declarat Simona Halep.