Petrescu se roagă de Varga pentru a fi lăsat să plece. Detalii de ultimă oră despre situația de la CFR

Bogdan Solomon 02.06.2023, 22:13
Petrescu se roagă de Varga pentru a fi lăsat să plece. Detalii de ultimă oră despre situația de la CFR

Despărțirea lui Dan Petrescu de CFR Cluj pare inevitabilă. Cele mai recente amănunte din interiorul fostei campioane a României indică faptul că „Bursucul” poartă discuții cu patronul Ioan Varga pentru a fi lăsat să plece.

Nu mai e cale de întoarcere. Petrescu se roagă de Varga pentru a fi lăsat să plece de la CFR

Oficial, „Bursucul” a susținut că își dorește să continue până la finalul contractului, adică în 2024, dar se pare că lucrurile nu stau deloc așa. Conform gsp.ro, acesta l-ar fi anunțat pe finanțator încă dinaintea meciului de baraj cu FCU Craiova că își dorește să părăsească echipa, insistând asupra unei rezilieri pe cale amiabilă.

Discuțiile vor continua în zilele următoare, mai ales că antrenorul care i-a adus echipei patru titluri de campioană și-a prelungit șederea în Cluj până la sfârșitul săptămânii pentru a clarifica lucrurile. Sursa citată mai anunță că nu au fost stabilite încă data și locația cantonamentului de vară, un alt aspect care dovedește că se pregătesc schimbări la nivelul băncii tehnice.

Actualul mandat al „Bursucului” a început în vara anului trecut, după nouă etape, când l-a înlocuit pe Marius Șumudică. Finalul de sezon i-a găsit pe ardeleni pe poziția a treia și calificați în următoarea ediție a Conference League, după ce au trecut de FCU Craiova la baraj, scor 1-0.

A spus că vrea să rămână la CFR Cluj

De altfel, Dan Petrescu își exprima, imediat după fluierul final al partidei cu formația olteană, dorința de a continua și în sezonul viitor la cârma CFR-ului, dar sublinia că decizia îi aparține în totalitate patronului Ioan Varga. Discuția decisivă va avea loc, potrivit spuselor sale, în zilele următoare.

Acesta s-a arătat, totodată, nemulțumit de sistemul competițional, convins că meciul de baraj împotriva câștigătoarei playout-ului nu ar fi trebuit să aibă loc, în condițiile în care clujenii au încheiat playoff-ul pe podium.

„Voi discuta cu domnul Varga. El trebuie să decidă, nu eu. Da, eu vreau să rămân la CFR, dar vreau să văd și ce avem pentru anul viitor, ce obiectiv, ce jucători. Trebuie să avem o discuție mai lungă. Cred că și dacă pierdeam eram dorit de domnul Varga, dar trebuie să vedem în ce condiții. Vreau să fiu fără fotbal o perioadă, 7-10 zile. Să nu mai văd meciuri, să nu mai studiez. Sper să plec puțin, dar nu în România.

Nu înțeleg de ce trebuie să fie meciul ăsta. Eu, dacă aș fi pe locul șapte, nu mi-ar plăcea să joc cu locul trei. Jocul ăsta nu trebuia să se joace. Bine că s-a terminat cu bine. A fost un meci greu”, a declarat Dan Petrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe