Pierderi uriașe pentru Chelsea după sancțiunile aplicate fostului patron Roman Abramovici

Ioan Valentin Oprea 27.03.2023, 21:08
Pierderi uriașe pentru Chelsea după sancțiunile aplicate fostului patron Roman Abramovici

Chelsea a pierdut, în sezonul 2021-2022, peste 120 de milioane de lire sterline din cauza sancţiunilor impuse de Guvernul britanic împotriva lui Roman Abramovici.

La scurt timp după ce Rusia a început invazia din Ucraina, Abramovici a anunţat scoaterea la vânzare a grupării de pe „Stamford Bridge”. Procesul de cedare a clubului londonez a fost însă îngreunat de regimul de sancţiuni aplicat de executivul condus la acea vreme de premierul Boris Johnson.

Tranzacţia s-a finalizat abia în luna mai, iar americanul Todd Boehly a devenit noul proprietar al trupei pregătite de tehnicianul Graham Potter.

Operaţiuni financiare, blocate

Pentru o scurtă perioadă de timp, Chelsea nu a avut dreptul să vândă bilete sau abonamente. Alte operaţiuni financiare au fost, de asemenea, restricţionate de Guvern.

În această perioadă, clubul a fost restricţionat într-o serie de domenii, inclusiv capacitatea de a vinde bilete pentru meciuri şi abonamente pentru sezon, de a vinde produse, de a accepta rezervări de evenimente, precum şi de a semna contracte cu jucători şi parteneri comerciali, ceea ce a dus la un nivel extraordinary de cheltuieli şi pierderi de venituri”, au transmis oficialii formaţiei din Londra.

“În ciuda pierderilor din exerciţiul financiar 2021-2022 şi a dificultăţilor operaţionale din cauza sancţiunilor, clubul continuă să respecte reglementările financiare ale UEFA şi Premier League”, au mai informat şefii lui Chelsea.

Sursa foto: Football.London

Urmăriți Playsport.ro și pe