Pițurcă, la Steaua! „Am vorbit cu dânsul. Am încredere că va veni!”

Olteanu Ștefan / 09.03.2021, 10:09
Pițurcă, la Steaua! „Am vorbit cu dânsul. Am încredere că va veni!”

Victor Pițurcă este gata să revină la Steaua. Anunțul a fost făcut de antrenorul echipei, Daniel Oprița, care se luptă pentru un loc în Liga II. Oprița a dezvăluit care sunt planurile fostului selecționer, cu care spune că a purtat o discuție la telefon.

Pițurcă, la Steaua! „Am vorbit cu dânsul. Am încredere că va veni!”

Victor Pițurcă, fost mare jucător la Steaua București și ulterior antrenor, e gata să revină la formația din Ghencea. Actualul antrenor al echipei din Liga III, Daniel Oprița, a dezvăluit care sunt planurile fostului selecționer. Oprița spune că Victor Pițurcă urmează să se alăture proiectului de la Steaua la finalul acestui sezon, când este posibil să aducă alături de el și câțiva investitori importanți.

Eu mai vorbesc la telefon cu domnul Pițurcă. Victor Pițurcă ar veni să susțină echipa. Poate să aducă niște oameni cu bani. Nu știu dacă ar veni antrenor dacă vom promova, că aș mai sta, a spus Daniel Oprița, în emisiunea online Națiunea Stelistă.

Daniel Oprița anunță revenirea lui Victor Pițurcă la Steaua București
Daniel Oprița anunță revenirea lui Victor Pițurcă la Steaua București

Daniel Oprița: „Contractul meu expiră pe 30 iunie!”

Obiectivul lui Oprița în acest sezon este să promoveze echiăpa în Liga II. Cu toate acestea, fostul jucător al Stelei spune că nu știe în acest moment dacă va continua colaborarea și din vară. Contractul său de antrenor expiră pe 30 iunie, iar până în acest moment nu i-a fost oferită nici o propunere.

N-am nicio clauză, contractul meu expiră la 30 iunie. Dacă promovăm și se mai dorește colaborarea cu mine vom vedea. Eu am vorbit cu domnul Pițurcă și i-am spus că-l aștept să vină alături de noi. E nevoie de experiența dânsului și am încredere că va veni”, a mai continuat Oprița, conform sursei citate.

Contractul lui Oprița cu Steaua București expiră în vară
Contractul lui Oprița cu Steaua București expiră în vară

Victor Pițurcă a fost jucător la Steaua București în intervalul 1982 – 1988. Alături de formația roș-albastră, Pițurcă a câștigat cinci titluri de campion în România și Cupa Campionilor în 1986.
În cariera de antrenor, Pițurcă a pregătit-o pe Steaua pentru prima oară în sezonul 1991 – 1992. Atunci, formația din Ghencea reușea să câștige Cupa României, iar în campionat termina pe locul secund.

Pițurcă a fost selecționerul României în trei mandate: 1998 – 1999, 2004 – 2009 și 2011 – 2014.

În actuala stagiune, Steaua București este lider în Seria 4 din Liga III, unde are 26 de puncte, cu 2 mai mult decât rivala FCSB II. Returul campionatului va începe pe 13 martie, iar prima etapă este marcată chiar de derby-ul Steaua – FCSB II.
Partida este programată sâmbătă, de la ora 15:00. În meciul tur, Steaua s-a impus cu 2-1 pe terenul lui FCSB II.