Pițurcă, la un pas să preia o echipă națională! Ce îl tentează să revină în antrenorat

Marian Cărăvan 08.01.2021, 22:17
Pițurcă, la un pas să preia o echipă națională! Ce îl tentează să revină în antrenorat

Liber de contract de mai bine de un an, după despărțirea de Universitatea Craiova, Victor Pițurcă este la un pas să revină în antrenorat. Și nu pe banca oricărei echipe. Pițurcă e la un pas să preia o echipă națională!

Victor Pițurcă, la un pas să preia o echipă națională!

Victor Pițurcă își pregătește revenirea în forță în antrenorat. Despărțirea oficială de Universitatea Craiova s-a produs pe 4 ianuarie 2020, iar de atunci Victor Pițurcă nu a mai antrenat nicio altă echipă. Poate și din cauza pandemiei, fostul selecționer al României a stat mai retras. Acum e la un pas să preia o echipă națională. Nu e vorba nici de naționala condusă de Mirel Rădoi, nici de tineretul pregătit de Adrian Mutu.

Victor Pițurcă s-ar afla în negocieri cu federația saudită de fotbal pentru postul de selecționer, a precizat jurnalistul Decebal Rădulescu, în emisiunea Digi Sport Special. Mutarea s-ar putea concretiza, datorită legăturilor apropiate dintre Victor Pițurcă și Ionuț Lupescu, numit recent director tehnic al federației de fotbal din Arabia Saudită, informează sport.ro. Cei doi au avut o colaborare bună la naționala României, în perioada în care Ionuț Lupescu era directorul general al Federației Române de Fotbal.

Fostul secund al lui Victor Pițurcă la naționala României, dar și la Al Ittihad, Eugen Neagoe, a dezvăluit că fostul selecționer e gata să revină în antrenorat.

„Am vorbit cu el în urmă cu o săptămână. Victor Pițurcă va reveni în antrenorat, dar nu în România. Va pregăti o echipă din străinătate”, a spus Eugen Neagoe, la Digi Sport.

Victor Piturca, la un pas sa preia o echipa nationala! E liber de contract de pe 4 ianuarie 2020
Victor Piturca, la un pas sa preia o echipa nationala! E liber de contract de pe 4 ianuarie 2020

Victor Pițurcă a antrenat în afara țării doar în Arabia Saudită

În vârstă de 64 de ani, Victor Pițurcă e liber de contract de pe 4 ianuarie 2020, când s-a despărțit de prim-divizionara Universitatea Craiova.

Acum e pe cale să preia echipa națională a Arabiei Saudite. Pentru Victor Pițurcă ar fi o revenire în Arabia Saudită, singura țară în afară de România în care a antrenat. A bifat două mandate la Al-Ittihad, în sezoanele 2014-2015 și 2015-2016, adunând 44 de meciuri pe banca tehnică a formației saudite.

Al-Ittihad, Universitatea Craiova și Steaua/FCSB sunt cele trei echipe de club pe care le-a pregătit Victor Pițurcă în întreaga carieră.

Născut la data de 8 mai 1956, Victor Pițurcă a fost selecționerul României în perioadele 1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014. De asemenea, a antrenat și naționala U21, în perioada 1996-1998. A câștigat titlul (2001), Cupa României (1992) și Supercupa României (2001), toate cu Steaua București.

Victor Pițurcă e pe cale să preia o echipă națională!

Urmăriți Playsport.ro și pe