Plângere împotriva lui Gigi Becali și FCSB venită din partea „amicilor” de la FC Botoșani

Bădulescu Silvian / 12.10.2021, 17:19
Plângere împotriva lui Gigi Becali și FCSB venită din partea „amicilor” de la FC Botoșani

Probleme între FCSB și FC Botoșani în urma transferului lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Se pare că, nici până în acest moment, suma oficială a transferului mijlocașului român nu a fost comunicată de către oficialii echipei roș-albastre moldovenilor.

Ceartă în privința sumei de transfer

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, încă deține 9% dintr-un eventual transfer al internaționalului român la altă formație. Totuși, din partea bucureștenilor nu a fost comunicată încă suma oficială către „amicii” din nordul Moldovei. În acest context, Cătălin Anton, președintele echipei, îi va reclama pe cei de la FCSB la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor.

Conform mai multor surse, cifra transferului lui Olimpiu Moruțan este de 3,5 milioane de euro din partea clubului turc. Acești bani ar urma să fie primiți de către Gigi Becali în trei tranșe. Pe lângă această sumă, FCSB a primit și un bonus după calificarea turcilor în grupele Europa League.

Acesta a fost al doilea român ajuns în Turcia, după ce, la scurt timp înaintea sa, Galatasaray l-a transferat pe Alexandru Cicâldău. Cei doi pare că s-au integrat perfect în Super Lig, fiind jucători de bază în anturajul echipei conduse de Fatih Terim.

„Argăseală ne-a tot dus cu vorba”

Se pare că FC Botoșani a făcut o primă solicitare FCSB-ului acum aproximativ trei săptămâni pentru a primi un răspuns cu privire la suma datorată. Aceștia nu au primit niciun răspuns concret nici până în prezent, deși a mai existat încă o solicitare.

„Nu știm pe ce bani ne putem baza de la FCSB. Avem de primit de la dânșii banii pentru cele nouă la sută din procentele pe care le mai deținem, dar nici până azi noi nu am fost anunțați suma pentru care a fost vândut Moruțan și când vor încas ei banii de la Galatasaray” au fost cuvintele lui Cătălin Anton.

 

Se pare că echipa din Moldova dorește să facă un împrumut la bancă, dorindu-se a se garanta cu acele termene de plată de la FCSB. Situația este delicată, iar echipa din Berceni întârzie să ofere un răspuns oficial pentru această problemă.

Olimpiu Moruțan nu este singurul jucător transferat pe axa Botoșani-FCSB. Denis Haruț a fost transferat în mai, însă nici până acum nu a devenit titular incontestabil pentru bucureșteni. De vreme ce nu s-a ajuns la un consens final între cele două părți, se pare că această situație se va rezolva prin intermediul Comisiei pentru Soluționarea Litigiilor.